Prima pagină » VIDEO Cezar Vizitiu, PMP despre închiderea piețelor: ”Guvernul ne-a arătat că acești oameni nu pot fi reprezentați neavând ambasadă și nici atașat economic”
Politică

VIDEO Cezar Vizitiu, PMP despre închiderea piețelor: ”Guvernul ne-a arătat că acești oameni nu pot fi reprezentați neavând ambasadă și nici atașat economic”

Popularii botoșăneni cer insistent redeschiderea școlilor și a piețelor și pun presiune pe guvernanți pentru a lua măsurile corecte față de români. 

Cezar Vizitiu, candidat la Camera Deputaților din partea PMP Botoșani, a spus că măsura închiderii piețelor este ciudată pentru că nu are niciun fundament inspirat din realitatea de fapt. 

”Nu am înțeles care este fundamentul acestei măsuri în condițiile în care în perioada stării de urgență piața a rămas deschisă și chiar atunci s-a reușit stabilizarea numărului de infectări, ba chiar stabilizarea considerabilă cu piață deschisă, ori acum piața a fost închisă. 

Municipiul Botoșani s-a consolidat, construit și în jurul pieței centrale care este un loc important pentru populația acestui oraș. Închiderea afectează micii fermieri care nu mai au unde să își vândă marfa și sunt oameni care trăiesc din așa ceva, din vânzarea produselor lor reușesc să își procure medicamente, să își ducă un copil la școală sau la facultate”, a declarat Cezar Vizitiu. 

 

Liderul PMP Botoșani, candidat la Camera Deputaților, face o comparație cu marile lanțuri de retail care provin din țările Occidentale și spune că dacă fermierii ar fi avut ambasadă sau atașat economic ar fi avut cine să negocieze în numele lor pentru a nu închide piețele locale.  

 

”Suntem solidari cu ei și credem că piața trebuie să fie deschisă cu asigurarea protecției, culoarelor de intrare și ieșire, a distanțării sociale, dezinfecție și purtarea măștii. Dacă se poate în alte părți ale europei se poate și la noi. Închiderea piețelor nu a reprezentat decât o măsură prin care Guvernul ne-a arătat că acești oameni nu pot fi reprezentați neavînd nici ambasadă și nici atașat economic la Capitală. Dacă ar fi avut, probabil ar fi avut cine să negocieze pentru ei. Cerem redeschiderea piețelor”, a concluzionat Vizitiu. 

 

 

250x250x

250x250x