Prima pagină » Marius Oroșanu după declararea câștigător a lui Cosmin Andrei: ”Biroul Electoral … o activitate sub șantaj… sau propria incompetență. Lupta va continua la BEJ mâine și în justiție”
Politică Știri locale

Marius Oroșanu după declararea câștigător a lui Cosmin Andrei: ”Biroul Electoral … o activitate sub șantaj… sau propria incompetență. Lupta va continua la BEJ mâine și în justiție”



 

 

loading…

Consilierul local liberal Marius Oroșanu, care este jurist, a făcut un rezumat al activității Biroului Electoral Municipal după decizia acestuia de a stabili câștigător al alegerilor locale pentru funcția de primar al municipiului Botoșani pe Cosmin Andrei, candidatul PSD. 

Oroșanu a lansat cuvinte grele la adresa BEM și a membrilor acestui birou, acuzând că în timp ce unii au fost șantajați să adopte anumite decizii, alții au fost prea incompetenți în activitatea de acolo. 

Într-o postare pe Facebook, pe care o redăm integral, Marius Oroșanu dă exemple și de voturi trecute de la un candidat la altul. 



 

 

”Rezumatul zilei

Biroul Electoral Municipal și-a încheiat activitatea. O activitate lamentabilă desfășurată de mai mulți dintre membri, o activitate cel puțin discutabilă, care lasă în urmă hotărâri adoptate și neaplicate. O activitate desfășurată de unii sub șantaj, iar de alții sub propria incompetență!

Pentru a încheia procesul verbal final, majoritatea membrilor au făcut compromisuri majore, au validat rezultate fără să fie respectate corelațiile între datele introduse, au încălcat sau au achiesat la încălcarea legii electorale și a celei penale.

Cum poți încheia procesul verbal când, spre exemplu, la o secție de votare sunt înregistrați 469 alegători (conform semnăturilor și tabletei cu cărți de identitate scanate), dar numărul total de voturi valabil exprimate și voturi nule este de 454?  Unde sunt celelalte 15 buletine de vot? Similar, la alte secții, avem minus 12 voturi, minus 11 voturi, minus 6 voturi și exemplele pot continua.

Cum poți încheia procesul verbal final când, de exemplu, după renumararea voturilor unui candidat se constată că are mai puține decât scria în PV, iar diferența o atribui, pur și simplu pe „ochi frumoși” unui oarecare candidat pe considerentul că „are cele mai puține voturi și oricum nu contează”?

Cum poți încheia procesul verbal final când, spre exemplu, la o secție numărul de alegători prezenți este diferit la cele 4 buletine de vot (primar, CL, CJ, președinte CJ)? Când scanarea actului de identitate se face o singură dată pentru toate buletinele de vot, numărul alegătorilor prezenți trebuie obligatoriu să fie același la secția respectivă, indiferent că vorbim de alegerea primarului, CL, CJ sau președinte CJ!

Exemplele pot continua, dar ce mai contează acum? S-a furat cu nesimțire la aceste alegeri. Probabil unii vor plăti penal, dar ce facem cu democrația? De ce se tem unii atât de tare de o renumărare a unor voturi? Greu de explicat! Valabil nu doar pentru Botoșani, ci și pentru orice situație similară, să ne fie clar!

Lupta va continua la BEJ mâine și în justiție, până la o soluționare finală! Din păcate, gustul amar va rămâne, indiferent de rezultat!”, Marius Oroșanu. 

Sursa: Contul de Facebook Marius Oroșanu