Prima pagină » Punct final unei noi ascensiuni politice. Liderul ALDE Botoșani, Florin Țurcanu, condamnat la închisoare cu executare
Știri locale

Punct final unei noi ascensiuni politice. Liderul ALDE Botoșani, Florin Țurcanu, condamnat la închisoare cu executare

A doua ascensiune politică a lui Florin Țurcanu, liderul ALDE Botoșani, fost președinte al PNL și al Consiliului Județean, este blocată de o condamnare în dosarul de corupție în care a fost trimis în judecată de DNA. 

Florin Țurcanu a fost condamnat la patru ani și trei luni de închisoare cu executare de Tribunalul Botoșani și poate ataca decizia magistraților botoșăneni cu recurs la Curtea de Apel Suceava. 

Țurcanu a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani în perioada în care era președinte al PNL și al Consiliului Județean. Pe timpul procesului, Țurcanu a pledat ca fiind nevinovat. 

 

 

 

 

Spre finalul lui 2019, Țurcanu a preluat conducerea ALDE Botoșani și s-a dovedit a fi un negociator politic extrem de abil având în vedere că după debarcarea PSD de la Putere și preluarea guvernării de către PNL a reușit să impună prefectul județului Botoșani, dar și șefi de instituții la nivel central.

Florin Țurcanu este în plină campanie de creștere a ALDE Botoșani și de transformare a filialei într-o forță politică la viitoarele alegeri locale.

Condamnarea lui de către Tribunal, deși nu este definitivă, este ca o piatră legată de gât și aruncată în râu pentru viitoarul politic atât al lui Florin Țurcanu, cât și a ALDE Botoșani.

Mai toți candidații la viitoarele alegeri locale au anunțat că au venit în ALDE pentru Florin Țurcanu, nu pentru orientarea politică a partidului sau pentru liderul central Călin Popescu Tăriceanu.