Prima pagină » Victorie! DN 29D Botoșani-Ștefănești, prins în bugetul pe 2020
Economic Știri locale

Victorie! DN 29D Botoșani-Ștefănești, prins în bugetul pe 2020

Avem licitație finalizată și constructor stabilit, iar în 2020 primim și banii pentru modernizarea drumului național care conectează municipiul Botoșani de Vama Stânca. 

Deputatul botoșănean Cristian Achiți a depus un amendament la bugetul de stat prin care se alocă bani acestei investiții atât de importante pentru economia județului. 

 

 



 

”Sunt bucuros că guvernul PNL condus de Ludovic Orban a acceptat astăzi amendamentul pe care l-am formulat privind deschiderea în Legea Bugetului de Stat pe 2020 a fișei de buget pentru modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești. Concret, obiectivul de investiții va beneficia în 2020 de credite de angajament în sumă de 260.000 mii lei și de credite bugetare în sumă de 2.000 mii lei. Am reparat astfel, după doar o lună și jumătate de guvernare, nedreptatea făcută botoșănenilor de guvernele PSD, care nu au alocat, timp de trei ani, niciun leu acestei investiții vitale pentru județ”, a declarat Cristian Achiței. 

 

Parlamentarul liberal susține că propaganda PSD a lansat în spațiul public fake-news-uri legate de acest subiect. 

 

”Sunt în drum spre casă, după o zi grea de lucru în parlament, dar sunt fericit că eforturile pe care le-am făcut în toți acești ani pentru infrastructura rutieră botoșăneană încep să dea roade concrete. Țin să le mulțumesc pentru acest pas uriaș înainte prim-ministrului Ludovic Orban, viceprim-ministrului Raluca Turcan și ministrului Transporturilor Lucian Bode, ca și tuturor colegilor liberali. Sunt, pe de altă parte, scârbit de maniera în care propaganda pesedistă a înțeles să se manifeste în aceste zile, mințindu-i grosolan pe botoșăneni”, a concluzionat Achiței.