Prima pagină » Parlamentarul cotat cu cele mai mari șanse să ajungă ministrul Educației a făcut primele declarații pe această temă

Parlamentarul cotat cu cele mai mari șanse să ajungă ministrul Educației a făcut primele declarații pe această temă

Presa centrală a anunțat că deputatul botoșănean Mihaela Huncă, fost inspector școlar general, are cele mai mari șanse să devină noul ministru al Educației, deși pe lista scurtă mai este și Ecaterina Andronescu, susținută de PSD București.

Mihaela Huncă a făcut primele declarații în calitate de favorită pentru preluarea conduceții Educației Naționale.



Mihaela Huncă, deputat PSD

”Privind nominalizarea mea pentru funcția de ministru al Educației Naționale pot să vă spun doar că nu este nimic oficial. Decizia pentru fiecare portofoliu de ministru din cadrul Cabinetului care va fi condus de doamna Viorica Dăncilă va fi luată în urma votului dat în cadrul organismelor statutare ale partidului”, a declarat Mihaela Huncă.

Fostul ”general” al Educației din județul Botoșani a precizat că pentru ea contează mai puțin funcția deținută și că mai important este să poată schimba în bine activitatea din sistemul educațional și în calitate de deputat să promoveze interesele județului Botoșani.



”În toate funcțiile publice pe care le-am îndeplinit până în acest moment am pus pe primul loc interesele comunității locale, a celor care mi-au acordat încrederea. Rămân un om de partid dedicat proiectelor educaționale și susținerii școlii românești indifrent de poziția politică pe care o voi avea în PSD. Pentru mine contează mai puțin funcția deținută, cel mai important este să las ceva în urmă, o lege, un program, rezolvarea unor probleme punctuale prin care să se îmbunătățească condițile din unitățile de învățământ, să crească performanța școlară, nivelul salariilor cadrelor didactice, să formăm specialiști care să aducă plus-valoare economiei. În concluzie, indiferent ce funcție voi avea, la propunerea PSD, mă onorează, mă responsabilizează să reprezint în primul rând botoșănenii care m-au votat și apoi românii din fiecare județ al țării”, a concluzionat Mihaela Huncă.