Prima pagină » Proprietar de seră din Știubieni: ”Nu am vândut nicio roșie în oraș, dar tarabele erau pline cu roșii de Știubieni”

Proprietar de seră din Știubieni: ”Nu am vândut nicio roșie în oraș, dar tarabele erau pline cu roșii de Știubieni”

Strigător la cer! Adevărații fermieri se chinuie să intre în marile lanțuri de hipermarketuri dar ei și în piețele locale au mari probleme să pătrundă.

 

Roșiile românești ajung în piețe doar dacă așa vor samsarii, dar că ei nu vor, fermierii stau cu marfa nevândută iar cumpărătorii sunt mințiți cu privire la proveniența legumelor.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost în vizită de lucru la câțiva legumicultori din zona Săveni care au intrat în programul guvernamental de susținere a producătorilor de tomate și vor primi o subvenție de 3.000 de euro pentru 1.000 de metri pătrați de solar.

Printre fermierii vizitați se numără și Mihaela Ascurtulesei, din Știubieni, care este și vicepreședintele Cooperative Agricole ”Legumele Săvinenilor, legume proaspete românești”.

În fața ministrului, a conducerii PSD Botoșani, femeia a povestit o situație incredibilă trăită în 2016.

”Anul trecut nu am vândut nicio roșie în Botoșani, dar tarabele din piață erau line cu roșii de Știubieni”, a declarat Mihaela Ascurtulesei, vicepreședintele Cooperativei Agricole ”Legumele Săvinenilor”.

{gallery}stiubieni{/gallery}