Prima pagină » Ce a propus Portariuc mediului de afaceri pentru următorii 10 ani s-a făcut deja într-o comună

Ce a propus Portariuc mediului de afaceri pentru următorii 10 ani s-a făcut deja într-o comună

Comuna unde primarul Ovidiu Portariuc este co-proprietar al unei fabrici de procesare a laptelui a realizat deja cea ce edilul-şef din municipiul Botoşani propune mediului de afaceri ca ţintă în următorii zece ani.

Dacă în municipiul Botoşani totul este la stadiul de proiect, de discuţii şi comunicate de presă, în Vlăsineşti totul este deja realizat.
Primarul Portariuc a propus mediului de afaceri, partidelor politice şi societăţii civile din Botoşani un program de 15 proiecte de dezvoltare pentru următorii 10 ani. Unul dintre puncte, realizarea unei şcoli de meserii, este deja realizat şi funcţionează în comuna Vlăsineşti.

Acolo, primarul a înfiinţat o şcoală de meserii, o profesională în domeniul agricol unde deja s-a înfiinţat prima grupă de20 de elevi şi are şi două mari firme partenere care vor absorbi cea mai mare parte a elevilor care se perfecţionează acolo, respectiv Lacto Solomonescu şi Agraria.
„Sunt deja şi alte firme care au cerut să fie parteneri pentru a pregăti forţă de muncă pe care să o angajeze ele”, a declarat primarul Lucian Trufin, primarul comunei Vlăsineşti.

Vlăsineşti este singura comună din judeţ şi una dintre puţinele din ţară în care Primăria a înfiinţat o şcoală de meserii exact pe profilul firmelor din zonă.

Ovidiu Portariuc şi Lucian Trufin sunt ambii primari PSD.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani

250x250x

250x250x