Prima pagină » Primăria se împrumută din nou. Ia 3,9 milioane lei pentru gazul de la Modern Calor

Primăria se împrumută din nou. Ia 3,9 milioane lei pentru gazul de la Modern Calor

Primăria Botoşani va contracta al doilea împrumut din Trezorerie, de această dată unul de 3,9 milioane lei pentru plata în avans a gazului necesar funcţionării Modern Calor.

Primul împrumut luat de la Trezorerie a fost pentru acoperirea corecţiilor financiare la proiectele de investiţii cu fonduri europene, respectiv de 17,6 milioane lei pentru 15 ani.

„S-a trecut de la finanţare guvernamentală la cea locală, totul revine acum municipalităţii. Anul trecut Guvernul Ponta ne-a dat 5 milioane lei, anul acesta, diferenţa trebuie să o pune noi. Noi stăm bine, cu o sumă mică. Luăm împrumut din Trezorerie, pe 20 de ani, cu dobândă 3,3%”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

În 2015,valoarea totală a subvenţiilor alocate de Primăria Botoşani companiei Modern Calor se va ridica la 10 milioane lei, din care 6,1 milioane au fost deja plătiţi.

Primarul Ovidiu Portariuc spune că în 2012 subvenţia totală a fost de 16 milioane lei, apoi în 2013 a fost de 13 milioane lei, în 2014 de 11 milioane lei, iar în 2015 de 10 milioane lei.

Edilul-şef a precizat că se aşteaptă ca Modern Calor să pună accent pe vânzarea de energie electrică pentru a acoperi costurile cu energia termică şi pentru a nu mai primi subvenţie de la Primărie. De asemenea, Ovidiu Portariuc a spus că este garanţie că preţul gigacaloriei în Botoşani nu va creşte şi se va menţine la nivelul de 170 lei.

„Promisiunea fermă este că nu vom creşte preţul la gigacalorie. Furnizarea de agent termic în sistem centralizat nu este o opţiune, ci o obligaţie legală”, a precizat primarul.

Populaţia plăteşte 170 lei gigacaloria, iar costul de producţie este de 305 lei per unitate. 

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani