Prima pagină » Portariuc a pierdut 400.000 lei în procesul cu jurnalistul Ionuţ Poclid

Portariuc a pierdut 400.000 lei în procesul cu jurnalistul Ionuţ Poclid

Primarul Ovidiu Portariuc a pierdut procesul cu jurnalistul Ionuţ Poclid şi pe lângă faptul că nu va primi cei 400.000 lei solicitaţi în instanţă va trebui să plătească 8.000 lei cheltuieli de judecată.

Tribunalul Suceava a decis că solicitarea primarului Ovidiu Portariuc nu este fondată şi că acuzaţiile aduse de jurnalistul Poclid nu i-au prejudiciat acestuia imaginea.

„Este o sentinţă la care mă aşteptam şi chiar dacă primarul a strămutat procesul la Suceava s-a dovedit că legea este la fel şi în Botoşani ca şi în restul ţării. Atunci când ocupi o funcţie publică trebuie să-ţi asumi criticile din partea presei. Practic, Tribunalul Suceava a confirma că ce s-a discutat la emisiunile postului Tele’M sunt informaţii corecte. Sigur că sentinţa nu este definitivă. Portariuc mai are o cale de atac la Curtea de Apel Suceava. Cert este că mă bucur foarte mult că o instanţă din România a pus la punct un politician care se credea intangibil”, a spus Ionuţ Poclid, directorul general al postului Tele’M Botoşani.

Procesul a durat aproape un an şi jumătate şi a fost strămutat de la Botoşani la Suceava.

Edilul-şef l-a acţionat în instanţă pe Ionuţ Poclid după ce în timpul unei emisiuni la Tele M era afişat titlul „Portariuc raportează poveşti”, la un an de mandat al acestuia la conducerea Primăriei Botoşani. 

În urma acestui proces un alt ales local s-a ales cu plângere penală, respectiv viceprimarul Cosmin Andrei, pentru mărturie mincinoasă.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani

250x250x

250x250x