Prima pagină » BOMBĂ! Una dintre firmele gigant din Botoşani a cerut insolvenţa

BOMBĂ! Una dintre firmele gigant din Botoşani a cerut insolvenţa

Una dintre cele mai mari companii din industria cărnii de la nivel naţional, care îşi are sediul în judeţul Botoşani, şi-a cerut insolvenţa.

Pentru judeţul Botoşani, firma este una gigant, cu o cifră de afaceri uriaşă pentru economia locală, cu sute de angajaţi şi cu un impact major în mai multe sectoare de activitate.

Firma botoşăneană Doly-Com SRL şi-a cerut insolvenţa la Tribunalul Botoşani, dosarul fiind înregistrat în data de 12 octombrie, adică în prima zi a acestei săptămâni.

Doly-Com este o companie înfiinţată, în 1997, de Iulian Căzăcuţ şi soţia acestuia, fiind cel mai mare producător de mici şi unul dintre marii ambalatori de carne proaspătă din România. Compania are un abator în comuna Roma, judeţul Botoşani. Presa centrală a asociat mereu numele Căzăcuţ şi Doly-Com cu „regele micilor”.

În 2013, Doly-Com a avut o cifră de afaceri de 121 milioane lei, fiind pe locul 5 la nivel judeţean după rulaj.
În 2014, Doly-Com a avut o cifră de afaceri de 142 milioane lei.

Cererea de intrare în insolvenţă a companiei Doly-Com se va judeca în data de 22 octombrie.

Despre Doly-Com(sursa: www.kravys.eu)

Doly-Com este o companie 100% autohtonă, cu sediul în Botoşani, care activează din 1997 în domeniul abatorizării şi procesării de carne. Compania reprezintă cea mai mare unitate de abatorizare de bovine şi cabaline şi este în prezent cel mai mare ambalator de carne proaspătă din România. Doly-Com deţine o unitate de abatorizare în comuna Roma, judeţul Botoşani, cu o capacitate de sacrificare de 60.000 de capete pe an, iar în comuna Tunari, judeţul Ilfov, operează o fabrică specializată în producţia de produse semipreparate din carne.

De la înfiinţare, Doly-Com a investit peste 10 mil. EUR în echipamente şi tehnologii care asigură cele mai înalte standarde de siguranţă sanitară şi de calitate a produselor. Compania este autorul mai multor premiere în domeniu: primul producător care a introdus sistemul de trasabilitate a cărnii, înainte de implementarea obligativităţilor europene la nivel local; primul producător autohton care a introdus ambalarea în atmosferă controlată şi primul producător care a dezvoltat în România sistemul de maturare al cărnii de vită pentru obţinerea de produse premium, „gourmet”.

Din 2005, compania exportă carne de vită pe pieţe europene şi internaţionale, precum Austria, Franţa, Olanda, Italia, Suedia, Germania şi ţări extra-comunitare. Pe plan local, Doly-Com îşi livrează produsele prin marile reţele de retail şi deţine două branduri proprii, Kravys şi Carpathian Beef.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani