Prima pagină » Ţurcanu la DNA. Este suspectat de fapte de corupţie

Ţurcanu la DNA. Este suspectat de fapte de corupţie

Fostul lider al PNL şi preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a fost înştiinţat de Direcţia Naţională Anticorupţie că are calitatea de suspect într-un dosar de corupţie.

Astfel, Ţurcanu este suspectat de fapte de corupţie ce ar fi fost săvârşite în perioada 2012-2014 în organizarea unui târg Agro Zoo, prin contractele pe care firma Powerline a lui Sorin Cornilă, liderul tinerilor liberali, le avea cu CJ şi instituţiile subordonate şi prin contractul de închiriere a complexului Tratoria către firma Nova Apaserv.

Fostul preşedinte al CJ a fost audiat joi, 1 octombrie, la DNA Suceava.

„SC POWERLINE SRL Botoşani a încheiat în perioada 2012-2014 un număr de 15 contracte de prestări servicii, în valoare totală de 298.077 lei, plătite cu sume de bani din bugetul unor instituţiilor publice subordonate Consiliului Județean Botoșani, precum și un contract încheiat în luna august 2013, beneficiar fiind Consiliul Județean Botoșani și având ca obiect execuția și montajul a 260 panouri publicitare la nivelul judeţului Botoșani, în care era inserat mesajul „cetăţenii sunt sprijiniţi de Preşedintele Consiliului Judeţean”, în valoare de 130.000 lei, sumă încasată în totalitate de SC Powerline SRL în luna decembrie 2013”, susţin procurorii DNA.

Pentru banii primiţi de la CJ, potrivit procurorilor DNA, firma reprezentantul Powerline, Sorin Cornilă, ar fi cheltuit din bani personali 4.000 lei în campania pentru alegerile prezidenţiale din 2014.

De asemenea, Ţurcanu este bănuit că ar fi luat 20% comision din chiria plătită pentru sediul companiei de apă pentru birourile de la Tratoria, mai exact 1.180 euro dintr-o chirie lunară de 5.900 euro.

O suspiciune de abuz în serviciu este legată de organizarea Târgului Agro-Zoo în septembrie 2013. „Cu intenție, Florin Ţurcanu l-a determinat pe Melniciuc Aurel, suspect în cauză, funcționar public și manager al CJCPCT Botoșani, să-și îndeplinească atribuțiunile de serviciu în mod necorespunzător, în scopul atribuirii în condiții ilegale a contractului de prestări servicii nr. 1433/09.09.2013 în valoare de 40.000 lei, în favoarea SC ANMARI BUSINESS Invest SRL, aparținând soției suspectului Honceriu Marius, administrator de facto. Prin îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuțiunilor de serviciu de către suspectul Melniciuc Aurel, societatea în cauză a obținut astfel un folos necuvenit și totodată s-a cauzat o pagubă în cuantum de 17.500 lei, în dauna bugetului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani și implicit în dauna Consiliului Judeţean Botoşani, autoritatea publică locală care asigură prin subvenţii, finanţarea activităţii centrului”, se mai arată într-un comunicat de presă al DNA Suceava.

Ţurcanu a demisionat din PNL
Florin Ţurcanu a anunţat, la ieşirea din sediul DNA Suceava, că a demisionat din calitatea de membru al PNL Botoşani. Acesta susţine că şi soţia sa, deputatul Roxana Anuşcă Ţurcanu, a renunţat la viaţa politică şi că se consideră nevinovat.
„Sunt la dispoziţia organelor şi nu pot să fac eu nicio declaraţie. Nu vreau să comentez, dar nu avansaţi acuzaţii. Acuzaţii sunt atunci când sunt inculpat. Deocamdată sunt nişte suspiciunii, iar avocaţii mei le vor clarifica. Am trăit în România cu frică de Dumnezeu şi am cinci copii acasă. Punct politică, punct administraţie! Îmi văd de familia mea, conduc o firmă cu 100 de angajaţi şi plătesc două miliarde şi ceva la bugetul statului. Regret că am intrat în politică. Îi sfătuiesc pe cei care intră în politică să analizeze bine situaţia şi să-şi vadă de meseria lor care o au la bază şi să lase politica să o facă doar cei care doresc să o facă. Răutatea oamenilor m-a adus aici. Am renunţat la calitatea de membru. Nu am făcut nimic ilegal”, a declarat Florin Ţurcanu.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani