Prima pagină » Portariuc îşi aranjează campania: Parcul Cornişa şi Teatrul vor fi inaugurate la anul

Portariuc îşi aranjează campania: Parcul Cornişa şi Teatrul vor fi inaugurate la anul

Pentru prima dată, primarul Ovidiu Portariuc recunoaşte că nu va reuşi să finalizeze în decembrie 2015 construcţia Parcului Cornişa şi modernizarea Teatrului Mihai Eminescu.

La ambele proiecte, municipalitatea va solicita prelungirea cu încă trei luni în 2016 pentru a le finaliza. Cu această prelungire, termenul de finalizare va fi martie 2016, iar inaugurarea undeva în mai-iunie 2016, adică fix în campania electorală de anul viitor.

„Noi avem cele două mari proiecte care probabil vor avea o perioadă de aproximativ trei luni de zile de prelungiri, ambele cauza sunt strict obiective. Cazul proiectului Cornișa a apărut acea problemă cu reproiectarea și reamplasarea obiectivelor din cauza apropierii de unitatea militară, fapt care a dus la o întârziere de aproximativ 12 luni”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

La proiectul Cornişa lucrează ca antreprenor general firma Electroalfa iar primarul Portariuc dă vina pe fosta administraţie Cătălin Flutur că nu a prevăzut faptul că parcul se învecinează cu o unitate militară. „În cazul Cornișa elementul de neprevăzut, mă rog, pentru noi ar fi fost de prevăzut, dar cei din 2008- 2009 când au lucrat la proiect nu au prevăzut acel element de vecinătate acolo. Și atunci a apărut în urmă cu ceva timp, a trebuit să remediem”, a declarat edilul-şef.

Practic, când a fost făcută proiectarea la Cornişa, vechea administraţie nu a luat în calcul prezenţa unităţii militare de acolo, iar când au început lucrările de execuţie Armata a solicitat modificarea proiectului la patinoarul acoperit, iar asta a dat peste cap tot proiectul.

În ceea ce priveşte reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu, acolo ar fi elemente neprevăzute la structura de rezistenţă, care nu au putut fi prevăzute de proiectanţi în faza iniţială şi din cauza cărora se prelungeşte termenul de finalizare a lucrării.
Pentru cele trei luni suplimentare solicitate în 2016 se vor folosi la construcţii tot fondurile europene din proiecte, însă doar dacă se dovedeşte prezenţa elementelor neprevăzute.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean