Prima pagină » Credit pentru „gaura” de 17 milioane lei de la proiectul de termie

Credit pentru „gaura” de 17 milioane lei de la proiectul de termie

Primăria municipiului Botoşani va lua un împrumut de aproape 17 milioane lei pentru a acoperi corecţiile financiare primite la proiectul de investiţii în reţeaua de termoficare.

„În urma problemelor identificate cu existența acelor corecții, Guvernul a găsit o soluție, pe lângă Ordonanța 15 dată cu un an în urmă, a apărut OUG nr. 2 prin care primăriile care au asemenea corecții pot beneficia de împrumuturi din Trezorerie pentru a-și finanța activitățile curente, pentru a preîntâmpina orice lipsă de blocaj la nivelul primăriilor”, a declarat Ovidiu Portariuc.

Dobânda percepută de stat pentru împrumutul în lei din Trezorerie este de 1,5%, cea mai mică de pe piaţă. În ceea ce priveşte documentaţia, aceasta trebuie trimisă la Bucureşti astăzi, miercuri.

„E un împrumut de urgență, pe 15 ani, a dat Guvernul niște condiții extraordinar de favorabile, cu termen de plată extrem de clar, pentru a putea plăti practic, obligațiile curente. Noi în luna august aveam plăți de făcut la cele peste zece obiective care s-au aflat în lucru și cu plăți scadente. Sigur că vom contesta în instanță corecția, după ce am primit răspuns negativ la contestația făcută de noi”, a completat edilul şef, care a menţionat că: „nu facem decât să reparăm boacănele făcute de alții, că am încercat vreme de 1 an de zile să rezolvăm această corecție, să vedem dacă există alte căi de rezolvare, însă întrucât există acele suspiciuni penale asupra acestor corecții, nu s-au încadrat în Ordonanța 15, adică rambursare directă de către Guvern”.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean