Prima pagină » Desegregare şcolară în Regiunea Nord-Est, proiect pilot şi în Botoşani

Desegregare şcolară în Regiunea Nord-Est, proiect pilot şi în Botoşani

 

Centrul de Advocacy si Drepturile Omului (CADO) alaturi de Centrul de Resurse pentru Participare Publica (CeRe) lanseaza proiectul “Scoala pentru toti copiii!” - o serie de actiuni pilot inovatoare privind monitorizarea, prevenirea si combaterea segregarii in educatie, in regiunea Nord-Est, judetele Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui.

 

Scoala pentru toti copiii!

Actiunile de ameliorare a fenomenului de segregare scolara propuse de CADO vor reactiva eforturile anterioare ale societatii civile, tinand cont de recomandarile internationale din domeniul educatiei. Strategia de interventie presupune crearea unui sistemul integrat de monitorizare a segregarii scolare in regiunea Nord-Est, dezvoltarea primei harti interactive online privind segregarea scolara in regiunea Nord-Est si deschiderea primului Centru de Asistenta Juridica pentru victimele segregarii scolare.

Cinci organizatii locale vor fi selectate pentru a deveni watchdog al discrimnarii in educatie. Acestea vor primi instrumentele necesare monitorizarii situatiilor de segregare scolara de la nivel local si vor fi sprijinite in eforturile de mediatizare a cazurilor.

Pentru ca drepturile copilului sunt in prim planul proiectului „Scoala pentru toti copiii!”, in anul scolar 2015-2016, CADO va colabora cu peste 100 de copii din invatamantul primar, implicandu-i in realizarea unei campanii de promovare a dreptului egal la educatie, dar si in realizarea unui film documentar cu privire la segregarea identificata in scolile din Romania.

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)