Prima pagină » Concert latino oferit de Ramiro Arista şi Filarmonica Botoşani

Concert latino oferit de Ramiro Arista şi Filarmonica Botoşani

Un adevărat spectacol latino a oferit dirijorul Ramiro Arista, împreună cu Filarmonica Botoşani, în cadrul concertului de muzică sud-americană desfăşurat vineri seara la Casa de cultură a sindicatelor Botoşani.

Ramiro Arista a declanşat o veritabilă explozie de ritmuri şi cascade sonore care au entuziasmat auditoriul, aducând esenţe melodice tari, de la culmile îngheţate ale Anzilor şi până la plajele fierbinţi de la Copacabana. Dirijorul s-a implicat total în baia sonoră, schiţând paşi de dans şi invitând publicul să acompanieze melodiile prin bătăi de palme. Orchestra Filarmonicii a făcut faţă cu brio provocării, etalându-şi interpreţi bine rodaţi în muzica latino de calitate. Publicul entuziast şi receptiv a umplut sala şi balcoanele, răsplătind generos interpreţii cu aplauze şi bis-uri repetate.
La Botoşani evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Centrul Europe Direct Botoşani, având susținerea Comisiei Europene şi a Reprezentanţei Comisiei Europene în România în cadrul evenimentului „Noaptea Europeană a Muzicii Clasice” ediţia I.
„Noaptea Europeană a Muzicii Clasice” îşi propune să promoveze muzica clasică în rândul populaţiei urbane şi nu numai, încercând să arate o nouă faţetă a muzicii culte, cum ar fi spaţiul de desfăşurare al concertelor, vestimentaţia şi vârsta artiştilor, cum şi noi abordări/ orientări ale acestui gen muzical. Evenimentul a fost organizat simultan în Centrele Europe Direct din zona Moldovei: Bacău, Botoşani, Comăneşti, Iaşi, Piatra Neamţ, Suceava şi Vaslui.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)