Prima pagină » OPINIE: 4 luni fără Ţurcanu. Unde sunt proiectele noii conduceri?

OPINIE: 4 luni fără Ţurcanu. Unde sunt proiectele noii conduceri?

La jumătatea lunii februarie, Florin Ţurcanu îşi pierdea mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani după ce prefectul emitea ordinul de încetare a mandatului ca urmare a sentinţei de condamnare la şase luni de închisoare pentru fals într-o şedinţă a PNL.

Au trecut patru luni de atunci, timp în care a avut loc o încleştare politică între Ţurcanu şi Gheorghe Sorescu, cel care i-a fost vicepreşedinte timp de trei ani, i-a luat locul de preşedinte al CJ şi a vrut să-i ia şi locul de preşedinte al PNL Botoşani, însă în ultima încercare nu a avut succes.
Vede cineva vreo diferenţă la Consiliul Judeţean fără Florin Ţurcanu? A auzit cineva despre proiecte noi care erau blocate de Ţurcanu şi acum noua, de fapt vechea, conducere le scoate din sertare? A auzit cineva de vreo idee genială a celor care se află la conducerea CJ-ului, şi acum şi când înainte, dar pe care nu a putut să o pună în practică sau măcar să o lanseze spre dezbatere pentru că s-a opus Ţurcanu? Eu unul nu am auzit vorbindu-se despre niciun proiect nou de dezvoltare, despre niciun proiect nou pentru botoşăneni venit din partea CJ-ului condus acum de Gheorghe Sorescu, Cristian Achiţei şi Radu Judele.
Au vrut cei trei proiecte blocate de Ţurcanu? Acum pot să le pună în practică, dar din păcate … lipsesc aceste proiecte.
Ba mai mult, tot auzim că se închide piaţa din mall, că se închid firmele deschise în 2012-2013 de Consiliul Judeţean condus de Florin Ţurcanu, la acea dată, dar şi de Gheorghe Sorescu şi Radu Judele. E mai simplu să închizi decât să cauţi soluţii, decât să vii cu idei salvatoare.
Fără Ţurcanu l-a conducere a avut loc licitaţia pentru stabilirea administratorului depozitului de deşeuri. Rezultatul? DEZASTRU! Procedura se reia după nişte situaţii cel puţin stranii petrecute la licitaţie.
Apoi, dacă la licitaţiile de 109 milioane euro de la apă am tot dat vina pe Ţurcanu că le încetineşte, acum acesta nu mai este preşedinte al CJ şi licitaţia la Dorohoi încă nu s-a terminat.
Până acum era uşor că dădeam cu toţii, presă şi politicieni, vina pe Ţurcanu. Dar… nu mai e la conducere, nici în CJ, nici în PNL.
Eu am un respect deosebit faţă de Gheorghe Sorescu şi Cristian Achiţei, iar ei ştiu asta, doar că, din păcate, cei doi nu prea fac mai nimic din ce mă aşteptam eu. Şi mă aşteptam la proiecte de dezvoltare, de creştere economică, la proiecte prin care CJ-ul să sprijine mediul de afaceri, să-i ajute pe fermieri.
Ţurcanu a avut nişte idei în acest sens, dar nu le-a pus în practică, iar acum nici măcar ideile nu mai sunt.
Pentru cei care au uitat, sunt unul dintre ziariştii ostili lui Florin Ţurcanu, cel puţin aşa mă privea el, cât a fost preşedinte al CJ.
Bogdan CALINIUC

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean

250x250x

250x250x