Prima pagină » Zaharia a câştigat un nou proces cu APIA

Zaharia a câştigat un nou proces cu APIA

Liviu Stelian Zaharia, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Botoşani, a mai câştigat un proces împotriva conducerii centrale şi a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Într-o sentinţă emisă pe 13 mai de către Tribunalul Botoşani, reclamantului Liviu Zaharia i s-a admis în parte cererea.

„Respinge, ca inadmisibilă, acţiunea faţă de pârâtul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru lipsa calităţii procesuale pasive. Respinge, ca inadmisibil, capătul de cerere privind excepţia de nelegalitate a Deciziei nr. 1189/04.11.2014 emisă de APIA Bucureşti. Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii invocată de pârâta APIA Bucureşti prin întâmpinare. Admite în parte acţiunea. Anulează Decizia nr. 1189/4.11.2014 emisă de APIA Bucureşti. Respinge, ca rămas fără obiect, capătul de cerere privind repunerea în situaţia anterioară şi plata drepturilor salariale. Cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în sentinţă publică din 13 mai 2015”, se arată în sentinţa Tribunalului Botoşani.

Instanţa a susţinut că Zaharia nu mai trebuie repus pe funcţie de la data cerută din noiembrie pentru că a fost repus în decembrie. Zaharia a fost suspendat de conducerea centrală în urma implicării acestuia într-un dosar de anchetă al DNA în care nici măcar sub control judiciar nu se mai află. 

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean