Prima pagină » Săpunul – îl foloseşti zilnic, dar ştii ce efecte nedorite poate avea?

Săpunul – îl foloseşti zilnic, dar ştii ce efecte nedorite poate avea?

Cât mai parfumat şi, dacă se poate, colorat şi cel mai ieftin. Cam acestea sunt criteriile după care ne luăm majoritatea dintre noi atunci când cumpărăm un săpun.

Şi dacă mai are şi eticheta de săpun antibacterian, deja ne-a luat ochii şi nu mai ţinem cont de nimic, trebuie să îl punem în coşul de cumpărături! Dar ai avut vreodată curiozitatea să citeşti eticheta unui astfel de produs?

Dacă ai face-o, primul lucru care ţi-ar atrage atenţia este acel „cleansing bar” (produs cu detergenţi sintetici, acizi graşi sintetici şi oxizi de sulf si etilen, toxice pentru piele), nicidecum „soap bar”. Explicaţia este una simplă: săpunul este produsul obtinut în urma procesului de saponificare şi conţine grăsimi, uleiuri, acizi graşi. Nu există saponificare, nu există săpun! Iar producătorii nu au voie să scrie săpun pe un produs care nu e obţinut în urma reacţiei de saponificare.

Apoi, ne confruntăm cu lipsa de glicerină din compoziţia săpunurilor. Această substanţă este extrem de importantă pentru piele deoarece are proprietatea de a absorbi cu uşurinţă apa, ajutând la hidratarea pielii şi la prevenirea uscăciunii şi a iritaţiilor. Însă, aşa-zisa glicerină din săpunurile comerciale este doar un conglomerat de substanţe chimice (desigur, mult mai ieftine decât costă glicerina naturală), care doar creează impresia de umectare, neavând însă nici un efect pozitiv asupra epidermului, atrag atenţia cei de la sixwise.com.

Citeşte mai mult pe csid.ro

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)