Prima pagină » MINIVACANŢA DE 1 MAI: Câte zile libere au românii

MINIVACANŢA DE 1 MAI: Câte zile libere au românii

Codul Muncii prevede 12 zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale, respectiv câte două zile pentru Anul Nou, Paşte, Rusalii şi Crăciun şi câte o zi pentru Ziua Internaţională a Muncii, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României. În plus, Guvernul a decis ca şi Ziua Unirii Principatelor Române (24 ianuarie) să fie zi liberă.

 

În acest an, Ziua Internaţională a Muncii (1 mai) va fi vineri, astfel că românii vor beneficia de un weekend prelungit.

Rusaliile vor fi sărbătorite, în 2015, în zilele de 8 şi 9 iunie (luni şi marţi), iar Adormirea Maicii Domnului (15 august) este într-o zi de sâmbătă.

Angajaţii vor mai avea anul viitor un weekend prelungit, pentru că Sfântul Andrei, sărbătorit în 30 noiembrie, va fi într-o zi de luni.

În schimb, ultima lună a anului 2015 va veni cu doar două zile libere, faţă de trei în acest an, pentru că doar Ziua Naţională a României (1 decembrie) şi prima zi de Crăciun vor fi în timpul săptămânii, respectiv marţi şi vineri, în timp ce a doua zi de Crăciun va fi într-o zi de sâmbătă.

Citeste mai mult pe RTV.NET


www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

250x250x

250x250x