Prima pagină » Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgenţă 112, sărbătorită şi la Botoşani

Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgenţă 112, sărbătorită şi la Botoşani

Data de 11 februarie marchează „Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgenţă 112”. Acesta este comun pentru toate cele 27 de ţări ale Uniunii Europene, fiind utilizat pentru a contacta gratuit serviciile de urgenţă.

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani desfăşoară, în zilele de 10, 11 şi 12 februarie 2015, o serie de activităţi cu elevii care frecventează unităţile de învăţământ din municipiul Dorohoi şi comunele Dângeni, Roma, Truşeşti şi Şendriceni, cu scopul de a promova numărul 112.

Totodată, se urmăreşte popularizarea regulilor şi măsurilor de prevenire în domeniul situaţiilor de urgenţă din cadrul campaniilor naţionale „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii” şi „R.I.S.C. – Siguranţa NU e un joc de noroc”.

„Inspectorii de prevenire le vor explica elevilor importanţa şi utilitatea Numărului Unic European 112 şi modul corect de apelare, dar şi cum trebuie să se comporte într-o situaţie de urgenţă. De asemenea, se va urmării conştientizarea de către participanţi că apelarea abuzivă a acestui număr poate costa viaţa unui semen aflat în pericol. Convorbirile efectuate în sistemul 112 sunt înregistrate”, a declarat plutonier major Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)