Prima pagină » Cel mai scump drum din Botoșani a început să se surpe… din nou

Cel mai scump drum din Botoșani a început să se surpe… din nou

Cel mai scump sector de drum național din județul Botoșani are din nou probleme. După câteva zeci de milioane lei investite în doar câteva sute de metri de drum, tronsonul are din nou probleme, după ce în 2007 s-a prăbușit înainte de inaugurare.

Este vorba despre drumul național Botoșani-Ștefănești, tronsonul de la Dealu Mare. Autoritățile au construit o variantă ocolitoare la drumul vechi deoarece acesta era afectat de alunecările de teren. S-au alocat 20 milioane lei și s-a construit un traseu nou al drumului, însă în 2007, înainte de inaugurare, s-a surpat. S-au invocat diferite motive, s-au lansat amenințări pentru proiectant și constructor, însă nu s-a mai întâmplat nimic în acest sens, ba chiar s-au dat bani din nou de la buget fără să mai fie tras la răspundere cineva.

Pentru a reface bucata surpată și pentru lucrări suplimentare s-au mai alocat 18 milioane lei, după care pentru afaltări și alte lucrări suplimentare încă 9,5 milioane lei. În total pentru 360 metri de drum s-au cheltuit 47,5 milioane lei, adică 10,7 milioane euro.
În februarie 2015, încă în plină iarnă, cu cicluri de îngheț-dezgeț, drumul a început să crape, iar prima bandă chiar să se surpe. Secția de Drumuri Naționale a pus indicatoare care deviază circulația de pe acel tronson de bandă care este afectat.

Este posibil ca la sfârșitul iernii starea drumului să fie și mai rea decât acum. 

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

250x250x

250x250x