Prima pagină » Alimente pentru sănătate cu beneficii pe care nu le știai! Ce să mănânci mereu

Alimente pentru sănătate cu beneficii pe care nu le știai! Ce să mănânci mereu

Tentațiile culinare îți pot amenința sanatatea. În loc sa rezolvi problemele digestive cu medicamente, încearca ceva mai sanatos și mult mai gustos.

 

Dacă suferi de anxietate, mănâncă banane

Nu e neaparat nevoie de betablocante. Muzicienii și actorii știu ca o banana mâncata înainte de spectacol calmeaza emoțiile. Bananele au conținut ridicat de triptofan și alți aminoacizi care stimuleaza producerea melatoninei și serotoninei, hormoni care induc starea de calm. De asemenea, conțin mult potasiu, care regleaza tensiunea arteriala (ridicataîn starile de anxietate).

Colonul iritabil se tratează cu fenicul

Feniculul conține, într-o concentrație însemnata, un ulei esențial numit anetol, un antiinflamator care reduce semnalele chimice transmise de unele celule albe din sânge care au ca efect inflamația locala. Anetolul este, de asemenea, recunoscut pentru efectul sau antispastic. În plus, acest ulei esențial este cel care da parfumul specific al feniculului.

Dacă ai hipercolesterolemie, mănâncă pere

Fibrele solubile, ca pectina, reduc absorbția de colesterol rau în sânge – iar perele (cu coaja) sunt o sursa bogata de asemenea fibre. Pectina se combina cu colesterolul și îl antreneaza catre eliminarea din organism înainte de a-ți face rau. O para conține 3,5 g fibre – iar cantitatea recomandata este de 18 g pe zi.

Tensiunea arterială ridicată se reglează cu sfeclă roșie

Daca valorile tensiunii cresc, aceasta radacinoasa ar putea deveni prietenul tau cel mai bun. Sfecla roșie conține nitrat care se convertește în oxid de azot dupa ce o mâncam. Acest oxid are capacitatea de a relaxa mușchii pereților vasculari, marindu-le volumul și, implicit, scazând tensiunea arteriala.

Citește integral pe avantaje.ro

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

250x250x

250x250x