Prima pagină » Toată România comandă pomi pe internet de la o pepinieră din Botoșani

Toată România comandă pomi pe internet de la o pepinieră din Botoșani

O firmă din Botoșani deține o pepinieră și reușește să vândă în toată țara prin intermediul internetului. Rezultatul muncii botoșănenilor ajunge în toată țara doar cu ajutorul unui click.

Firma Lebăda SRL, condusă de Lenuța Bâgu și fiul acesteia, Ocavian Bâgu, deține magazinul online www.pomifructiferibt.ro. De la pomi, meri, peri, pruni, gutui, nuci, cireși, la viță de vie, zmeură și până la trandafiri.

Lenuța Bâgu, inginer cu o experiență de peste 30 de ani vechime, spune că pomul vorbește cu omul. „În primul rând nu vorbim de copaci, ci de pomi. Dacă te comporți cu o livadă ca și când ai avea copaci, atunci asta vei primi, dar dacă vei conștientiza că ai pomi în livadă vei primi foarte multe. Pomul îți vorbește, dacă știi să îl asculți, și îți spune ce are nevoie”, a declarat Lenuța Bâgu. Inginera se declară mulțumită că la adus în domeniu și pe fiul său, Octavian Bâgu, cel care după ce a terminat informatica urmează acum o facultate de profil.

Experiența din informatică l-a ajutat să își dezvolte magazinul online, www.pomifructiferibt.ro, cu care vinde munca de la Botoșani în România. „În toate județele am vândut prin intermediul site-ului, în absolut toate județele țării”, a spus Octavian Bâgu.

Specialiștii din pepiniera botoșăneană susțin că pomii lăsați de Dumnezeu sunt cei mai buni. „Fructele lor sunt mai delicioase, sunt mai bune. Când se intervine și se chinuie genetic un pom să-i dea rezistență la rapăn, spre exemplu la golden, fructul nu va mai fi la fel. La mine vin oameni bătrâni care cer să le dau perj, nu prun, ci perj. Este o diferență”, a spus Lenuța Bâgu.

Aceasta a precizat că în Botoșani mai sunt pepiniere, însă diferența între specialiști și cei care au simțit mirosul banilor în această activitate este vizibilă. „Mă uit, uneori, și văd cum de la nu știu ce firmă când le vinde oamenilor pomii îi ciunțesc de tot. La mine lumea vine pentru că eu le ofer și informația suplimentară despre ce să facă, cum să facă”, a spus proprietara Lebăda SRL.

Pepiniera botoșăneană caută în jurul fostelor conace boierești soiuri vechi de meri, peri, pruni, care acum abia se mai găsesc sau nu se mai găsesc deloc.
Un astfel de soi ar fi mărul domnesc, care este de dimensiune mare și este foarte aromat. Familia Bâgu lucrează la revigorarea acestui soi pentru a putea să împărtășească din el botoșănenilor și restului românilor prin intermediul internetului.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

250x250x

250x250x