Prima pagină » NU ARUNCA seminţele de ardei. VEZI ce beneficii uimitoare au!

NU ARUNCA seminţele de ardei. VEZI ce beneficii uimitoare au!

Va place ardeiul verde sau cel rosu? Dar semintele acestor legume? Specialistii ne indruma sa nu le aruncam. Ele pot fi folosite in salate pentru un gust delicios. In plus, sunt benefice organismului. "Cum" aflam din materialul urmator!

Fitosteroli! Aceştia sunt compuşii-cheie din seminţele leguminoaselor. Unele studii arată că fitosterolii au un rol important în prevenirea inflamaţiei la nivelul organismului.

Ei conţin două substanţe similare din punct de vedere structural cu cel al colesterolului din surse animale. Graţie acestor asemănări, fitosterolii pot inhiba absorbţia de colesterol din tractul gastrointestinal. Ei ar imbunătăţi şi sistemul imunitar şi ar reduce riscul ocurenţei cancerului, potrivit fitbody.ro.

Fitosterolii din seminţe pot oferi protecţie colonului, după cum susţin cercetătorii străini. Experţii citaţi de publicaţiile online afirmă că tocmai abilitatea lor de a controla nivelul colesterolului reduce riscul de apariţie a cancerului de colon. În plus, introducerea lor în dietă ar ajuta şi la diminuarea riscului bolilor coronariene şi a producerii unui accident vascular cerebral, potrivit site-ului sfatulmedicului.ro. Acest compus chimic din seminţele leguminoaselor poate fi şi un adjuvant în tratarea cancerului de prostată. Un alt studiu a arătat că substanţa încetineşte rata de creştere a celulei bolnave cu până la 24%. Tot beta-sitosterolul, componentă a fitosterolilor, ar accelera autodistrugerea celulelor canceroase cu până la 400%. Fitosterolii se găsesc din abundenţă în seminţele de ardei verde sau roşu, in gogoşari sau în seminţele de roşii.

Desi par mici si uscate, seminţele sunt, in fapt, organisme vii, pline de nutrienţi.

Pentru a fi eficiente terapeutic, ele trebuie consumate în stare naturală, crudă, pentru că au efectul cel mai puternic. Aşa putem beneficia din plin de propietăţile unei alte vitamine: b3, denumită şi vitamina PP. Aceasta atenuează riscul apariţiei unor tulburări cardiovasculare, modereaza tensiunea arteriala, amelioreaza circulatia sangelui şi participa la metabolizarea proteinelor. PP este o substanţă indispensabila functionarii normale a aparatului digestiv şi a sistemului nervos, după cum afirmă specialiştii citatţi de publicatiile online.

Seminţele sunt bogate deci, în substante esentiale. Atenţie însă, la cantitatea consumată! Unii medici susţin că ele pot provoca, într-adevăr, apendicită. Există însă, şi voci care afirmă că simpla prezenţă a seminţelor nu poate bloca, de fapt, orificiul apendicelui. Oricum ar fi nu uitati că prevenţia este calea cea mai bună!

Sursa: REALITATEA.NET

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)