Prima pagină » Plajă, debarcader, restaurante pescărești și pensiuni pe malul Prutului cu 1 milion euro

Plajă, debarcader, restaurante pescărești și pensiuni pe malul Prutului cu 1 milion euro

Din 2015 vom avea o stațiune turistică pe malul Prutului. Comuna Ripiceni va beneficia de o investiție de peste un milion de euro pentru construcția unei mini-stațiuni turistice în amonte de barajul Stânca-Costești, iar contractele de finanțare vor fi semnate în ianuarie 2015.

Gabriel Talef, primarul comunei Ripiceni, spune că s-a ajuns la acest termen după ce contractele ar fi trebuit semnate în cursul lui 2014. „Nu știu de ce s-a amânat semnarea contractelor, însă s-a modificat și termenul limită până la care pot fi implementate proiectele, de la luna septembrie la decembrie a anului 2015”, a declarat Gabriel Talef.

4 pensiuni, plajă, debarcader, restaurant pescăresc, festival pescăresc cu scenă de 25.000 euro, concursuri de pescuit și gătit pește, toate acestea se vor face cu bani europeni pe malul Prutului, pe raza comunei Ripiceni.
Finanțare se face prin FLAG Sulița, în total Ripiceniul urmând să atragă peste un milion de euro.
Primarul comunei Ripiceni spune că proiectul prevede și asfaltarea a două drumuri pentru accesul la cele 4 pensiuni care vor fi construite pe malul Prutului.
Pentru fiecare pensiune se vor aloca 100.000 euro din finanțarea europeană, urmând ca privații care le vor construi să contribuie cu 25.000 euro cofinanțare.
Ripiceniul vrea să atragă turiști prin specificul pescăresc, prin frumusețea barajului Stânca-Costești și a frumuseții zonei, iar pe lângă botoșăneni și turiștii care merg în Bucovina se urmărește atragerea și a turiștilor din Republica Moldova, mai ales după ce basarabenii vor intra fără viză în România și UE.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

250x250x

250x250x