Prima pagină » Cod Roșu de DEZASTRU într-un proiect de turism de 12 milioane euro

Cod Roșu de DEZASTRU într-un proiect de turism de 12 milioane euro

Avertisment halucinant tras în legătură cu cel mai important proiect de turism din județul Botoșani, Parcul de agrement Cornișa.

Fostul primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, co-președintele PNL, a declarat că nu crede că se va reuși până în decembrie 2015 să se finalizeze lucrările la Parcul Cornișa, care cuprinde un aqua-parck, piscine acoperite și în aer liber, patinoar artificial, râu pentru rafting, SPA, terenuri de sport.

„Tot cea ce se va lucra după decembrie 2015 se va face din banii noștri, din credit sau banii municipalității. Nu se va termina la timp. Din decontări s-a lucrat 28% din proiect. Dacă este să ne uităm mai atent, din declarațiile oficialilor Primăriei reiese că s-a lucrat 35%. Într-un an și două luni am finalizat 35% din lucrare. Vine o perioadă de iarnă, nu știu ce se poate face acum. Ce ne fae pe noi să credem că într-un an, 8-9 luni reușim să terminăm restul de 65%? Sunt lucrări de mare finețe la partea de finisaje. Betoane speciale de finisaj pentru că nu vrem pierderi de apă sau de căldură. Mi-aș dori farte mult ca acest proiect să se realizeze pentru că este absolut benefic pentru municipiu și județ”, a spus Cătălin Flutur.

Acesta a precizat că municipiul Botoșani a pierdut 4 milioane de euro în acest proiect și că banii au ajuns la proiecte din alte județe.
„Am pierdut 4 milioane euro din finanțarea europeană, noi am semnat pentru zece milioane euro și știam că în urma licitațiilor mai poate scădea valoarea. Dintr-un proiect de 20 milioane euro puteam merge la 18 milioane euro, dar noi am adjudecat la puțin pese 12 milioane euro. S-a spus că noi am făcut economie. Noi nu am făcut nicio economie acolo. Îți dă cineva pe gratis 10 milioane euro și tu spui că „mulțumesc, dar nu am nevoie decât de 6 milioane euro”. Restul de 4 milioane euro a plecat în alte județe. Asta pe lângă faptul că s-au făcut demersuri la ADR Neamț pentru a transfera banii dintr-o parte în alta, dar nu s-a putut pentru că asta era destinația banilor. Faptul că folosim o sumă considerabil mai mică față de suma propusă mă face să cred că echipamentele nu vor fi de cea mai bună calitate”, a completat Flutur.

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

250x250x

250x250x