Prima pagină » Portariuc i-a cerut lui Dragnea parc industrial chiar dacă CJ-ul lucrează la unul

Portariuc i-a cerut lui Dragnea parc industrial chiar dacă CJ-ul lucrează la unul

Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că a discutat cu Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației, pentru a finanța un parc industrial la Botoșani, cu toate că în momentul de față Consiliul Județean lucrează la documentația pentru autorizarea unui parc la Bucecea.

„Am discutat cu domnul vicepremier Dragnea despre oportunitatea realizării unui parc industrial și imediat ce vom avea un plan legat de terenul pe care vrem să-l dezvoltăm vom cere sprijinul”, a spus primarul Portariuc.

Întrebat de ce nu așteaptă autorizarea parcului industrial de la Bucecea, de către Consiliul Județean, Portariuc a spus că nu mai este timp de așteptat

„Nu mai am timp să aștept dacă va finaliza vreodată CJ-ul acest parc. De doi ani doar asta se spune dar nu se face nimic. Pierdem investitori așa că vom lua inițiativa. Am discutat cu primarii din Zona Metropolitană, identificăm teren și vom trece la treabă”, a completat primarul.

Acesta recunoaște că nici primarii din Zona Metropolitană Botoșani nu au terenuri în proprietate și că acestea trebuie cumpărate, ceea ce înseamnă o procedură de durată.

În același timp, Consiliul Județean, prin firma Parcuri Industriale SA, se află în ultima față înainte de a trimite documentația la Ministerul Dezvoltării pentru a obține autorizația de funcționare a parcului industrial de la Bucecea.
În iulie se va obține intabularea primelor 5 hectare de teren, după care se face un studiu de fezabilitate pentru obținerea certificatului de urbanism necesar amenajării aleilor și împrejmuirilor.

De asemenea, Primăria Botoșani este parte a Parcului Industrial Botoșani, între Electrocontact și Mecanex, însă Portariuc spune că partenerii privați din acest parc nu dau dovadă de deschidere și nu vor să demoleze niște structuri de beton pentru a face loc unor hale noi și pun în imposibilitate investitorii noi.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)