Prima pagină » ISJ Botoşani: 66 cereri de înscriere în clasa pregătitoare au fost respinse

ISJ Botoşani: 66 cereri de înscriere în clasa pregătitoare au fost respinse

66 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare au fost respinse la nivelul judeţului Botoşani, potrivit situaţiei statistice prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ). Prima etapă de înscriere s-a finalizat în data de 21 martie, în judeţul Botoşani fiind admise 4.059 cereri (98,40%), în timp ce 66 cereri (1,60%) vor fi admise în Etapa a II-a.

Acestea nu au putut fi soluţionate în etape I, spune Dragoş Cristea, purtător de cuvant al ISJ Botoşani, deoarece nu au avut opţiunea de revenire la şcoala de circumscripţie. 1.439 de cereri provin din mediul urban, în timp ce 2.686 din cel rural.
La nivel naţional, un procent de 99,24 dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare au fost admise, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare.
VEZI aici situaţia înscrierilor!
Din totalul celor 172.682 de cereri depuse, au fost admise 171.362. Dintre acestea, 145.581 reprezintă cereri admise pentru unitatea de circumscripţie. În ceea ce priveşte cele 27.101 de cereri pentru altă unitate decât cea de circumscripţie, situația se prezintă astfel: (a) 25.031 de cereri au fost admise, (b) 750 de cereri au fost admise la şcoala de circumscripţie, după ce nu au avut loc la şcoala dorită, (c) 1.320 de cereri nu au putut fi admise, deoarece părinţii/tutorii legali nu au bifat opţiunea de revenire la şcoala de circumscripţie, însă toate vor putea fi soluţionate în cea de-a doua etapă de înscriere.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)