Prima pagină » Țurcanu și Federovici s-au alintat la TV: „Pinochio”, „Mincinoși”, „Boieri”, „Țăran”

Țurcanu și Federovici s-au alintat la TV: „Pinochio”, „Mincinoși”, „Boieri”, „Țăran”

O senatoare și un președinte de Consiliu Județean și-au adresat vorbe dulci în direct la Tele M. Foști parteneri în USL atunci când răul comun era PDL, pesediștii și liberalii au început să-și „care pumni în cap”, cu mai multă sau mai puțină ură, ori de câte ori au prilejul.

Emisiunea Dialog Deschis, de la Tele M, în care invitat era senatoarea pesedistă Doina Federovici, s-a animat brusc atunci când la telefon a intervenit liberalul Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani.
Cei doi s-au alintat cu dulcegării de genul „pinochio”, „țăran”, „boieri”, „mincinoși”.
Tensiunea dintre Florin Țurcanu, pe de o parte, și PSD, de cealaltă parte, atinge cote nebănuite de la o zi la alta, iar dialogul dintre liderul liberal și senatoarea PSD dovedește asta.

Florin Ţurcanu: „Această politică a fost la nivel naţional şi este şi la nivel judeţean. La nivel naţional, Crin Antonescu era persoana non grata. La Botoşani, Ţurcanu e persoana rea. Noi avem o hotărâre la nivel naţional şi o hotărâre judeţean. Liberalilor care stau cu mâna întinsă la PSD, le-am recomandat să plece din PNL”.

Doina Federovici: „Nominalizaţi un singur liberal care stă cu mâna întinsă la PSD. Este o afirmaţia care descalifică Organizaţia Judeţeană a PNL Botoşani”

Florin Ţurcanu: „Cu tot respectul doamna senator, dacă aţi putea fi sinceră măcar o dată, să spuneţi tuturor ascultătorilor noştri, ce le promiteţi, începând de la Relu Tîrzioru, Ionică Nechifor şi toţi primarii care sunt chemaţi”

Doina Federovici: „Din fericire, nici Relu Tîrzioru şi nici Ionică Nechifor nu au solicitat nimic de la PSD, dumnule preşedinte. Dumneavoastră le-aţi făcut promisiuni fără acoperire. Vom demonta punct cu punct ceea ce dumneavoastră afirmaţi”

Florin Ţurcanu: „În primul rând să vă respectaţi statutul de senator, doamna senator”

Doina Federovici: „Întotdeauna îmi respect statutul de senator şi cei 34000 de alegători care mi-au acordat încredere. Îi reprezint cu multă cinste.

Florin Ţurcanu: „Vă respectaţi statutul de senator, venind la preşedintele Consiliului Judeţean cu presiuni politice, să vă rezolvaţi problemele dumneavoastră? Aşa scrie la dumneavoastră în regulament, la Senat”.

Doina Fedrovici: „Nu vreau să intru într-o polemică gratuită cu dumneavoastră… Sunt discuţii normale şi fireşti. În momentul în care primarii PSD conduc peste jumătate din populaţia judeţului, este normal să venim şi să discutăm la masă tot ceea ce înseamnă proiect pentru judeţul Botoşani”

Florin Ţurcanu: „Minţiţi”

Doina Federovici: „Dumneavoastră puneţi într-o lumină total nefavorabilă. Am să-mi permit să explic primarilor de pe raza judeţului cum îi respectaţi dumneavoastră şi cum aţi făcut acea propunere de împărţire a fondurilor”

Florin Ţurcanu: „Am făcut-o conform legii. E semnată de vicepreşedintele Sorescu şi juriştii din Consiliul Judeţean”

Doina Federovici: „Sunteţi singurul preşedinte de Consiliu Judeţeandin ţară care nu aţi propus nici măcar un leu pentru investiţii noi. Până şi colegul dumneavoastră de la Ilfov a înţeles că trebuie să deschidă proiectele judeţului. I-aţi pus pe primarii judeţului să facă tot felul de studii de fezabilitate şi au cheltuit milioane şi miliarde de lei”

Florin Ţurcanu: „Doamna senator, pe domnul Liviu Dragnea îl cunoaşteţi. Ştiţi foarte bine ce o scris domnul Liviu Dragnea”

Doina Federovici: „Am aici adresa şi am să o arăt”

Florin Ţurcanu: „Vreţi să scot public exact cum aţi venit la mine, cu acte contrafăcute şi aţi spus că este o decizie politică”

Doina Federovici: „Intrăm într-o polemică gratuită care nu mă caracterizează nici pe mine şi nici pe dumneavoastră”

Florin Ţurcanu: „Nu mă puneţi. Vă demonstrez cu documente. Nu vorbe. Senatorul Grigoraş era cu mine în birou când aţi venit şi aţi făcut presiuni la persoana mea”

Doina Federovici: „Eu am venit la o discuţie firească. Eu nu am dat ordin nimănui. Dumneavoastră aţi fost de acord”

Florin Ţurcanu: „O să vă demonstrez cu înregistrările doamnă”

Doina Federovici: „Domnul preşedinte, aţi făcut atâtea afirmaţii încât am puterea şi răbdarea să vi le demontez punct cu punct. Nimeni din PSD nu are absolut nimic de împărţit cu dumneavoastră. Ne dorim să continuăm proiectele judeţului şi să ducem la îndeplinire ce am promis în campania electorală”

Florin Ţurcanu: „Cine o fost cu mine?”

Doina Federovici: „Negaţi şi faptul că aţi avut sprijin din partea PSD când aţi ajuns preşedintele Consiliului Judeţean”

Florin Ţurcanu: „Să spuneţi un pesedist care a mers cu mine în campania electorală. Vă era ruşine să vă afişaţi cu un ţăran de la Suliţa”

Doina Federovici: „Scoatem arhiva din presă. Nu puteţi minţi într-o asemenea manieră că deveniţi Pinochio al judeţului”

Florin Ţurcanu: „Voi sunteţi boieri fraţilor. Tu ai ajuns de la Rapsodia în Senat. Eu îs de la ţară şi tot la ţară am rămas”

Doina Federovici: „Domnule preşedinte, eu tot la ţară m-am născut”

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)