Prima pagină » Pe Moș Crăciun l-ați mânjit, pe Eminescu la fel! Pe Dumnezeu când îl politizați?

Pe Moș Crăciun l-ați mânjit, pe Eminescu la fel! Pe Dumnezeu când îl politizați?

Războiul politic din USL naște monștri la Botoșani! Duelul vedetă este între Florin Țurcanu, președintele PNL și al Consiliului Județean, și primarul Ovidiu Portariuc, președintele executiv al PSD.

 

Singurul subiect pe care încă nu s-au contrat este Dumnezeu, în rest nu au ratat mai nimic.

Totul a început de Ziua Națională, atunci când pe lângă fasolea și cârnații oferiți de Portariuc a venit și Țurcanu cu sarmale și pâine, iar Portariuc a venit și cu cozonac la sfârșit.

Țurcanu l-a luat pe Moș Crăciun și cu vopsele primite de la sponsori l-a făcut liberal. Portariuc i-a transmis „Jos mâinile de pe Moș Crăciun!”, după care a împărțit cadouri cu Moș Crăciun pesedist.

La Revelion au pus amândoi bani, din bugetul public, doar nu de la ei din buzunar, și au cheltuit pentru muzicanți și focuri de artificii, iar Țurcanu a mai dat și cârnați cu pâine.

Portariuc a lansat concursul ”Luceafărul” în care toți elevii din municipiul Botoșani care recită poemul lui Mihai Eminescu primesc tablete, fiecare câte una. La concurs s-au înscris și elevi care nu erau din municipiu, iar aceștia au fost descalificați. Țurcanu nu putea să rateze un astfel de moment și a ieșit cu un comunicat în care anunță că îi premiază liberalii pe toți elevii descalificați de Portariuc. Sunt curios dacă o să-i premieze și pe elevii din județul Iași care s-au înscris la concurs.

Urmează Paștele, iar Țurcanu a anunțat deja tombole cu marele premiu o garsonieră și mă aștept ca cei doi să contreze și pe iepurașul sau mielul de Paști. Nu ar fi exclus să auzim și „Jos mâinile de pe Iepuraș!”, „Ia mâinile de pe miel!”. Nu cred că se vor pune unul pe altul să-și numere ouăle, altul era cu asta.

Mai urmează ca Țurcanu și Portariuc să-l politizeze pe Dumnezeu, este ultima frontieră pe care încă nu au trecut-o, în rest nu le-a mai rămas nimic.

Și nu au mânjit simbolurile enumerate mai sus prin faptul că au oferit o porție de mâncare sau o tabletă, ci prin atingerea lor în întrecerea lor politică, prin faptul că s-au folosit de ele pentru a da mai bine în ochii botoșănenilor, să prindă un vot în plus. 

Cum ei nu ratează nicio ocazie pentru puțin circ, le reamintesc faptul că din iunie 2012 și până la sfârșitul lui septembrie 2013 s-au construit sau reabilitat doar 5,3 kilometri de alimentare cu apă și 2,5 kilometri de canalizare. Datele au fost furnizate de Direcția Județeană de Statistică și provin de la Consiliul Județean.
De când sunt Țurcanu și Portariuc la putere în Botoșani, în fiecare lună s-au construit doar 125 de metri de canalizare și 265 metri de rețea de apă. Politizați asta!

Bogdan CALINIUC

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

250x250x

250x250x