Prima pagină » Probleme în Paradis! Țurcanu în relație tensionată cu Sorescu și cu aluzii la Judele

Probleme în Paradis! Țurcanu în relație tensionată cu Sorescu și cu aluzii la Judele

De unde părea că nu există niciun fel de probleme și totul merge uns în Consiliul Județean Botoșani s-a ajuns la tensiuni între președintele Florin Țurcanu și vicepreședintele liberal Gheorghe Sorescu, dar și cel social-democrat Paul Pavăl.
Țurcanu a trimis Corpul de control să verifice activitatea celor doi vicepreședinți și a administratorului public al CJ-ului, Radu Judele.

„În calitatea mea de președinte nu am putut urmări nici 5% din documentele trecute prin CJ și am obligația prin legislație să verific cum și-au făcut treaba. Nu am suspiciuni, ci doar respect legislația și îi verific pe ei înainte de controlul Curții de Conturi. Sunt convins că au fost corecți și când le-am spus nu a comentat niciunul”, a declarat Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani.

După ce va fi verificată activitatea lui Sorescu, Judele și Pavăl, urmează șeful Direcției de Drumuri Județene, Sorin Clim, și Viorel Iliuță, directorul Spitalului Județean Mavromati.

„Am avut credința că lucrăm profesionist, că lucrăm în echipă și că avem încredere deplină în ceea ce facem”, a fost reacția vicepreședintelui liberal Gheorghe Sorescu, care s-a arătat nemulțumit de această verificare. Acesta a precizat că pentru 2012 există un raport al Curții de Conturi în care s-au verificat atribuțiile delegate de Țurcanu și că totul a ieșit în regulă. Vicepreședintele social-democrat Pavăl a spus că nu există niciun fel de procedură prin care Țurcanu să comande Corpului de Control să verifice activitatea vicepreședinților. Aceeași opinie a avut-o și Radu Judele, dar acesta a spus că respectă hotărârea președintelui CJ.

Întrebat dacă nu îi este frică de tensionarea relațiilor cu colegul său de partid, Gheorghe Sorescu, Țurcanu a dat un răspuns care lasă loc la multe interpretări și care îl vizează și pe Judele.

„Eu sunt președintele CJ ales de 105.000 locuitori. Ei au atribuții pentru că le-am dat eu, nu altcineva, și acum nu fac decât să verific ce au făcut. Nu îmi este frică să rup relații, eu am rupt o relație de dragoste de 20 de ani, unde erau și trei copii la mijloc. Eu am avut încredere și în Judele la început și după aceea am dat explicații și la Iași, și la București și peste tot pentru el. Am 5 copilași și vreau să-i cresc”, a completat Florin Țurcanu, care este și președinte al PNL Botoșani.

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

250x250x

250x250x