Prima pagină » Pompierii au salvat bunuri de peste un milion lei

Pompierii au salvat bunuri de peste un milion lei

În perioada 30 decembrie - 5 ianuarie, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină în aproape 100 situaţii de urgenţă. Este vorba de zece incendii, o intervenţie pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu în urma producerii unui accident rutier, salvarea unei persoane rămasă captivă în locuinţă, descarcerarea unui bărbat dintr-un autoturism implicat într-un accident rutier, deblocarea unor uşi de acces în apartamente şi aproape 80 de intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical.

 

În cinci situaţii, riscul generării unor evenimente grave a fost înlăturat până la sosirea echipajelor inspectoratului de către membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Pe timpul intervenţiilor au fost salvate sau asistate 81 de persoane (12 copii şi 69 de adulţi). Totodată, au fost salvate bunuri materiale în valoare de circa 1,2 milioane de lei.

În urma situaţiilor de urgenţă s-au înregistrat pagube materiale în valoare de aproximativ 500.000 lei.

“În Noaptea de Revelion, au fost asigurate măsurile de prevenire a izbucnirii unor incendii în locaţiile unde au fost organizate jocuri de artificii”, a declarat plutonier major Dorina Lupu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)