Prima pagină » Lupașcu are misiune de la Țurcanu: extinderea zonei metropolitane peste Portariuc

Lupașcu are misiune de la Țurcanu: extinderea zonei metropolitane peste Portariuc

Cătălina Camelia Lupașcu, viceprimarul municipiului Botoșani, pare a fi soldatul universal folosit de Florin Țurcanu, președintele PNL, în lupta cu primarul pesedist Ovidiu Portariuc. După ce edilul-șef al municipiului a reușit să-și impună hotărârea de a închide extinderea Zonei Metropolitane pentru următorii doi ani, soldatul universal al lui Țurcanu are o singură misiunea, aceea de a extinde zona peste capul lui Portariuc și la dorința președintelui PNL.

„Doamna Lupașcu se va ocupa ca și Consiliul Județean și câteva primării să fie primite în Zona Metropolitană”, anunța, luni, Florin Țurcanu.

Vicele Lupașcu a declarat că săptămâna viitoare va veni oficial cu proiectele de hotărâre către Consiliul de Administrație al Zonei Metropolitane pentru abrogarea deciziei de a nu mai accepta membri noi în asociație.

„Vrem deschiderea către alte unități teritorial-administrative și voi înmâna cererile primite de la primăriile Unțeni, Dîngeni, Brăiești, Blândești, Sulița, Ungureni, Copălău, Leorda. Consiliul Județean Botoșani a cerut oficial, încă de anul trecut, să facă parte din Zona Metropolitană Botoșani”, a declarat Cătălina Lupașcu.

Primarul Ovidiu Portariuc a refuzat orice tentativă a lui Florin Țurcanu, în calitate de președinte al CJ, de a intra în Zona Metropolitană și a catalogat intenția liderului PNL drept o acțiune politicianistă menită să ducă la destabilizarea zonei. Mai mult decât atât extinderea zonei până la Sulița și Dîngeni este o inițiativă aspru criticată de primarul Portariuc.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)