Prima pagină » Ţâbuleac, atac la Ţurcanu: “După un an de “tăiat frunze la câini”, s-a apucat de administrarea piețelor şi vrea să spele covoarele cetățenilor”

Ţâbuleac, atac la Ţurcanu: “După un an de “tăiat frunze la câini”, s-a apucat de administrarea piețelor şi vrea să spele covoarele cetățenilor”

Mihai Țâbuleac, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean şi preşedinte interimar al Mişcării Populare Botoşani, critică hotărârea lui Florin Ţurcanu, şeful judeţului, de a introduce noi contoare pentru apă pe bază de cartele şi activitatea societăţii de administrare a parcurilor industriale. El susţine că tot ce se întâmplă acum în comunitatea botoşăneană reprezintă o regretabilă bătaie de joc.

Ţâbuleac a declarat că decizia absolut surprinzătoare a actualei conduceri a Consiliului Județean Botoșani de a introduce noi contoare pentru apă, bazate pe cartele plătite anticipat, nu are legătură nici cu prevederile legale în vigoare și nici cu vreun proiect sau program, fiind totodată în totală contradicție cu promisiunile electorale. “Legea prevede in mod clar că echipamentul de măsurare a consumului de apă se montează la punctul de delimitare între instalația operatorului și cea a consumatorului și se suportă de operator. Este inadmisibil să sancționezi consumatorii de bună credință, obligându-i să plătească un al doilea aparat de măsură, pentru că operatorul condus de executivul CJ Botoșani nu a reușit să rezolve, în cadru legal, problema restanțelor la plată! Este incalificabil să anunți că bagi mâna în buzunarele botoșănenilor precizând, în același timp, și numele firmei care va câștiga licitația! Dincolo de faptul că este un act de nelegalitate, reprezintă și o dovadă dureroasă de obrăznicie și dispreț”, a spus Ţâbuleac.

El consideră că administrația județului, până să se gândească la introducerea contoarelor cu cartele, are de rezolvat problema recuperării întârzierii programului de investiții din fonduri europene, corelarea acestora cu lucrările de dezvoltare urbană executate de primăriile din Botoșani, Dorohoi și Flămânzi, problema continuării acțiunii de înlocuire a conductelor de azbociment care obligă operatorul să se ocupe mai mult de remedierea avariilor decât de serviciul de alimentare cu apă, problema eficientizării activității operatorului prin alte metode decât prin concedierea muncitorilor și angajarea birocraților.

Fostul şef al judeţului a atacat şi activitatea societăţii de administrare a parcurilor industriale. “A devenit din ce în ce mai clar că executivul județului se străduiește să ne convingă că societatea de administrare a parcurilor industriale trebuie să se ocupe de orice altceva decât de administrarea parcurilor industriale. După mai bine de un an de “tăiat frunze la câini”, s-a apucat de administrarea piețelor, substituindu-se primăriei, iar mai nou vrea să se apuce de spălat covoarele cetățenilor, substituindu-se mediului de afaceri privat.  În realitate, aceasta reprezintă cea mai jalnică metodă de plată a clientelei politice pe seama banului public. În mod corect, o asemenea societate comercială poate să funcționeze după realizarea efectivă a unui parc industrial sau măcar a unei părți din acesta”, a mai precizat fostul preşedinte al Consiliului Judeţean.

Mihai Țâbuleac susţine că Florin Ţurcanu ar trebui să se desființeze aceste entități, să se recupereze pagubele produse bugetului județului și să demareze o procedură legală de înființare a unui parc industrial al județului Botoșani.

 

banulbotosanean@yahoo.com

YM: banulbotosanean

(BanulBotosanean.ro)

250x250x

250x250x