Prima pagină » Ilegalităţile cu brazii de Crăciun, în vizorul poliţiştilor

Ilegalităţile cu brazii de Crăciun, în vizorul poliţiştilor

În scopul creşterii eficienţei activităţii de combatere a ilegalităţilor în domeniul silvic, în perioada 15 noiembrie – 24 decembrie 2013, poliţiştii vor intensifica  acţiunile în sistem integrat, în vederea diminuării ilegalităţilor îndreptate împotriva fondului forestier naţional privind tăierea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase şi a “pomilor de Crăciun”.

 

Analiza situaţiei operative în domeniul silvic arată că în lunile noiembrie şi decembrie se intensifică activităţile ilegale de tăiere, transport şi comercializare a materialelor lemnoase şi în special, a arboretelui de răşinoase, prin extragerea exemplarelor tinere de brad şi molid, pentru a fi valorificate sub forma ,,pomilor de Crăciun”.

“Acţiunile poliţiştilor botoşăneni se vor desfăşura în baza Planului Comun de Acţiune „Scutul Pădurii 2013” pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos, la activităţi participând şi lucrători silvici”, a precizat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani.

În anul 2012, în aceeaşi perioadă, peste 350 de poliţişti au participat la 76 de acţiuni pe această linie, desfăşurate pe drumuri publice, fonduri forestiere, pieţe, târguri sau oboare. Au fost constatate 4 infracţiuni, dintre care 3 prevăzute de Codul Silvic şi au fost aplicate 31 sancţiuni contravenţionale prevăzute de legislaţia în domeniul silvic, în cuantum total de peste 39.000 lei.

banulbotosanean@yahoo.com

YM: banulbotosanean

(BanulBotosanean.ro)

250x250x

250x250x