Prima pagină » Razie a Poliției în municipiu cu un tânăr violent dus la Psihiatrie după ce a spart geamuri

Razie a Poliției în municipiu cu un tânăr violent dus la Psihiatrie după ce a spart geamuri

40 de polițiști de la investigaţii criminale, ordine publică şi poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului si Serviciului Acţiuni Speciale – IPJ au acţionat pe raza municipiului Botoşani, în scopul prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Acţiunile s-au desfăşurat cu sprijinul lucrătorilor IJJ Botoşani şi Poliţiei locale – municipiul Botoşani şi au vizat prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în zona localurilor de alimentaţie publică, a sălilor de jocuri şi a celorlalte medii frecventate de persoane pretabile la comiterea de acte ce contravin normelor de convieţuire socială”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

În timpul raziei, au fost legitimate peste 146 de persoane, 62 dintre acestea fiind atenţionate cu privire la comportamentul adoptat în locuri publice. Au fost dispersate 25 grupuri de persoane, care, prin conduita lor perturbau liniştea şi ordinea publică şi au fost aplanate 8 conflicte, 16 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru verificări suplimentare. Poliţiştii au verificat, de asemenea, 24 de localuri publice şi săli de joc.

Cu prilejul desfăşurării acţiunilor, au fost constatate şi aplicate 24 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.400 lei.

„În cadrul acţiunii, echipajele de poliţie au desfăşurat activităţi ample de urmărire, identificare şi prindere în flagrant a lui Cezar D., de 29 ani, din municipiul Botoșani, suspectat de comiterea a cinci infracţiuni de distrugere, constând în aceea că, în seara zilei de 22 noiembrie, aflându-se pe raza municipiului Botoşani, a distrus mai multe ferestre de la imobile aparţinând unor persoane fizice şi juridice. Întrucât, pe timpul efectuării actelor de cercetare, la sediul Poliţiei municipiului Botoşani, bărbatul s-a manifestat violent, a fost transportat la secția UPU a Spitalului Județean Botoșani, de unde, ulterior a fost transferat la Spitalul de Psihiatrie Botoşani. Faţă de Cezar D. s-au întocmit acte procedurale sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere”, a completat purtătorul de cuvânt al IPJ.

În perioada următoare, poliţiştii vor continua organizarea şi desfăşurarea unor astfel de acţiuni, în scopul asigurării unui climat de siguranţă civică, prin prevenirea/descurajarea comiterii de fapte antisociale.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

250x250x

250x250x