Prima pagină » Amenzi şi bani confiscaţi de la pieţari

Amenzi şi bani confiscaţi de la pieţari

Începând cu 18 noiembrie, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, a fost declanşată la nivel naţional o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne, legume, fructe şi obiecte ornamentale.

 

În data de 22. Noiembrie, în intervalul orar 09.00-11.00, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Botoşani şi respectiv Poliţiei municipiului Botoşani, împreună cu specialişti din cadrul Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani au acţionat punctual în Piaţa Centrală a Municipiului Botoşani în vederea prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite cu legume-fructe provenite din achiziţii intracomunitare sau import. Poliţiştii au efectuat verificări în cazul a 70 de agenţi economici şi producători particulari. Au fost constatate şi aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.500 lei.            

De asemenea, a fost confiscată în numerar, suma de 1.500 lei, reprezentând contravaloarea a 540 kg legume şi fructe identificate la comercializare, fără documente legale de provenienţă.

“Acţiuni similare au fost organizate şi desfăşurate şi la nivelul subunităţilor de poliţie, în judeţ fiind verificaţi 162 agenţi economici şi producători particulari. Au fost constatate 2 infracţiuni de evaziune fiscală şi aplicate 25 sancţiuni contravenţionale însumând 26.000 lei”, a precizat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani.

 

banulbotosanean@yahoo.com

YM: banulbotosanean

(BanulBotosanean.ro)

250x250x

250x250x