Prima pagină » Ziua Păcii, marcată la Şcoala Albeşti

Ziua Păcii, marcată la Şcoala Albeşti

Sub genericul ,,Să fie pace în lume!’’ elevii clasei a V a A de la Școala Albești au sărbătorit sâmbătă, 21 septembrie 2013, Ziua Internațională a Păcii.

Înțelegând că menținerea păcii este idealul tuturor oamenilor de pe Pământ care văd cât de necesară, dar și cât de amenințată este astăzi Pacea în lume, elevii au desfășurat diferite activități în cadrul cărora au creat versuri și proză dedicate Păcii, au selectat citate și poezii din literatura română și universală, au realizat desene și postere în care au surprins nuanțele și beneficiile Păcii, dar au conștientizat și faptul că, lipsa ei, poate duce la distrugerea omenirii, după cum spunea Robert Simion în frumoasa sa poezie: ,,Și dacă nu o prețuim/ Am putea, chiar, să murim”. Au aflat și au învățat cum se spune pace în multe limbi și au desenat Porumbelul Păcii. S-au documentat despre Premiul Nobel pentru Pace și au aflat care au fost personalitățile ce au obținut acest premiu încă din anul 1901.
Pentru că Pacea reprezintă o valoare incontestabilă pentru toți locuitorii Terrei, adică pentru cele aproape șapte miliarde de oameni, elevii, cu Porumbelul Păcii în mâini, au invocat Pacea cu glasurile și sufletele lor de copii: ,,Hai să strigăm cu toți în cor: /Vrem Pace, nu furtună!/Și poate-or să audă cei/Ce seamănă doar ură!” zicea, în versurile sale, eleva Adina Lău pentru care pacea înseamnă ,,liniște, ciripit de păsărele, zumzete de albine, licăriri de soare, glasuri cristaline de copii, lumină și zbor alb de porumbei”.
“Într-o lume dominată de violență și intoleranță în care neînțelegerile și conflictele nesoluționate la timp iau forma luptei de stradă, se impune a învăța să conviețuim pașnic, să instaurăm Pacea și să-i redăm locul cuvenit. Să fie pace pentru cele 7 miliarde de oameni!”, a spus prof. Carmen Macovei, consilier educativ Şcoala Albeşti.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)

250x250x

250x250x