Prima pagină » Cercetătorii de la Popăuți au început să-și primească salariile

Cercetătorii de la Popăuți au început să-și primească salariile

Primele măsuri luate de noul director al Stațiunii de cercetare Popăuți, Ionică Nechifor, vizează plata restanțelor salariale către cercetători și recuperare terenurilor date în arendă în ultimii ani.

„M-am îngrozit când am văzut de câte luni nu erau plătiţi cercetătorii. Încasările avut în ultima perioadă au fost suficiente pentru a plăti lichidarea pe aprilie şi avansul pe mai, iar pe 12 august vom achita lichidarea pe mai. Marţi voi pleca la Bucureşti să vedem dacă putem primi bani în urma rectificării”, a declarat Nechifor.

Acesta a precizat că a transmis adrese către toţi fermierii care au luat în arendă teren de la Staţiune Popăuţi pentru că unitatea vrea să-şi lucreze singură cele 1.165 de hectare de teren, dintre care 800 arabile.

„Doi dintre cei care au terenuri de la Staţiunea Popăuţi au venit la negocieri şi au dat dovadă de înţelegere. Staţiunea are teren şi trebuie să-l lucreze ea pentru a avea venituri mari. Noi ducem lipsă de venituri la staţiune şi trebuie să le asigurăm din ceea ce avem”, a precizat Ionică Nechifor.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)