Prima pagină » Înainte de întâlnirea cu Dolineaschi, Țurcanu îl scoate din sarite pe Portariuc si tot PSD-ul

Înainte de întâlnirea cu Dolineaschi, Țurcanu îl scoate din sarite pe Portariuc si tot PSD-ul

Liderul liberal Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani, a avut declaraţii acide la adresa lui Portariuc. Președintele PNL a spus că îi pare rău că l-a ajutat pe Portariuc să devină candidat al USL la funcţia de primar al municipiului Botoşani.

Ţurcanu a povestit că la rugămintea lui Gheorghe Marcu, fostul preşedinte al PSD, a acceptat ca în lupta electorală pentru Primăria Botoşani să fie aruncat Portariuc şi nu medicul Gabriel Oprişanu, cel care a şi fost validat ca şi candidat de către USL.

„Dacă eu spuneam nu, Portariuc nu mai era acum primar. Pe această cale îmi cer scuze în faţa lui Gabriel Oprişanu pentru nedreptatea pe care a trăit-o şi decizia de atunci o regret enorm acum când văd că la Primăria Botoşani este un primar cu care nu te poţi înţelege şi care nici nu face pentru cei care l-au ales”, a declarat Florin Ţurcanu. 

Preşedintele PNL Botoşani a spus că liberalii nu vor avea candidat la funcţia de viceprimar al municipiului Botoşani, în locul lăsat liber de Viorel Iliuţă, şi a spus că s-ar putea răzgândi doar dacă Portariuc îşi cere scuze în faţa PNL.

„Exclus să mai avem propunere pentru viceprimar. Noi nu-i dăm un vinovat de serviciu lui Portariuc să aibă el pe cine acuza. E incredibil, e ca şi cum eu aş acuza PSD că nu am reuşit să fac nu ştiu ce pe la Consiliul Judeţean. Noi le lăsăm lor postul de viceprimar, dar îl vrem pe cel de vicepreşedinte la Judeţ, cel deţinut acum de PSD. Noi îl pregătim pe Bogdan Dăscălescu pentru acest post de vicepreşedinte. Dacă Portariuc vine şi îşi cere scuze liberalilor pentru ce i-a făcut lui Iliuţă, dacă este de acord să aibă vice liberal şi să-i dea drept de semnătură, cum i-am dat eu social-democratului Paul Pavăl la CJ, atunci vom pune viceprimar”, a precizat Florin Ţurcanu.

Acesta a precizat că la sfârşitul săptămânii va avea o întâlnire cu liderul PSD Andrei Dolineaschi pentru a se stabili ce fac PNL şi PSD la Botoşani în continuare.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)