Prima pagină » Mincă îi acuză pe Ponta şi Turcan de furt

Mincă îi acuză pe Ponta şi Turcan de furt

Premierul Victor Ponta şi deputatul Raluca Turcanu sunt acuzaţi că o plagiază pe deputata Liliana Mincă. Aceasta a transmis un comunicat de presă în care a transmis că regretă că moda plagiatului atrage tot mai mulţi politicieni.

Aceasta a făcut referire la declaraţia Ralucăi Turcan la Botoşani când a spus că va propune înlocuirea programului „Laptele şi cornul” cu „Masa caldă”. „În faţa unei asemenea declaraţii nu putem rămâne indiferenţi. Ne vedem nevoiţi să o corectăm pe doamna deputat Turcan şi să informăm corect opinia publică. Doamna deputat PDL Raluca Turcan nu a făcut decât să copie o propunere mai veche a PP-DD şi să o livreze presei în ambalaj de lux. Ideia înlocuirii programului ”Laptele şi cornul” cu o masă caldă aparţine deputatului PP-DD botoşănean Liliana Mincă. Propunerea a fost făcută încă din luna ianuarie a anului în curs, deputatul Liliana Mincă propunând chiar şi un amendament legislativ în această privinţă”, se arată în comunicatul deputatului Mincă.

Aceasta susţine că articolele publicate în presa locală despre propunerea ei, cât şi dezbaterile TV la care a participat confirmă că ea a venit cu această propunere.

„În altă ordine de idei, ne bucurăm că deputatul Raluca Turcan împărtăşeşte aceleaşi principii cu noi, dar considerăm că unor politicieni nu ar trebui să le fie ruşine să spună că agrează ideia sau ideile altor politicieni, mai ales când sunt în interesul comunităţii. Cu atât mai puţin să le ”împrumute” şi să-şi atribuie drepturi de autor. Înţelegem ”scăparea” declarativă a domnei deputat Raluca Turcan şi sperăm că după clarificarea acestui aspect va alege să susţină pe mai departe acest demers al PP-DD privind înlocuirea laptelui şi a cornului în şcoli, chiar dacă ideea nu îi aparţine doamnei Turcan. Cu atât mai mult cu cât şi deputatul Liliana Mincă şi Raluca Turcan sunt de aceeaşi parte a baricadei politice şi, în plus, au origini botoşănene. Mai mult chiar, ne bucurăm că, deşi amendamentul propus de deputatul Liliana Mincă a fost respins iniţial, de curând însuşi domnul Prim-ministru Ponta a declarat că programul ”Laptele şi cornul” trebuie înlocuit. Altfel spus, se pare că, în final, vocea poporului s-a făcut auzită la Bucureşti, prin deputatul Liliana Mincă”, a completat liderul PPDD Botoşani în comunicatul de presă.

Totodată, Mincă susţine că şi ideea lui Ponta cu manualele digitate tot de la ea a fost luată.
Zilele acestea, premierul Victor Ponta a declarat că va susţine acest demers şi a declarat război baronilor locali care obţineau profituri uriaşe din manualele şcolare. „Nu are importanţă că nici domnul Ponta nu a recunoscut de la cine a împrumutat ideea. Domnia sa fiind foarte solicitat la Guvern, a omis probabil acest aspect. Altfel nu ne îndoim de corectitudinea premierului şi de capacitatea acestuia de a recunoaşte când o ideie sau un principiu nu-i aparţine”, se mai precizează în comunicat.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)