Prima pagină » Weekend cu concursuri de fizică şi chimie, cu rezultate meritorii

Weekend cu concursuri de fizică şi chimie, cu rezultate meritorii

În acest weekend, elevii botoşăneni au fost antrenaţi în diverse concursuri de fizică şi chimie, unde s-au remarcat cu rezultate deosebite. Nu mai puţin de 4 premii întâi, 4 premii II, 5 premii III şi 20 de menţiuni au fost adjudecate de elevii din Botoşani la concursul interjudeţean de chimie, organizat de Facultatea de Chimie Iaşi “Magda Petrovanu”, desfăşurat sâmbătă, 27 aprilie. La această competiţie au participat 187 de elevi din clasele VII-XII.

 

Tot sâmbătă, la Liceul “Dimitrie Negreanu” a avut loc etapa judeţeană a concursului de chimie pentru liceele tehnologice “Petru Poni”. La etapa naţională, care se va desfăşura la Ploieşti, între 16 şi 19 mai, judeţul Botoşani va fi reprezentat de patru elevi. Este vorba de Siina Cătălina Hîrtie, clasa a IX-a, Marius Iliescu, clasa a XI-a, Ramona Petronela Scutariu, clasa a XII-a şi David Luntrariu, clasa a X-a.

Sâmbătă şi duminică, la Liceul Teoretic “Grigore Antipa” şi la Liceul “Dimitrie Negreanu” au avut loc concursurile de fizică “Ştefan Procopiu al românilor de pretutindeni” şi “Procopiu”. Elevii selectaţi vor reprezenta judeţul la etapela naţionale, care se vor derula la Cluj-Napoca, între 26 şi 28 mai, respective la Constanţa între 7 şi 9 iunie.

Pentru rezultatele meritorii, elevii au fost felicitaţi de şefa educaţiei botoşănene, Mihaela Huncă.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)