Prima pagină » Raluca Turcan vrea masă caldă pentru elevi, în locul cornului şi laptelui

Raluca Turcan vrea masă caldă pentru elevi, în locul cornului şi laptelui

Pedeliştii vor înlocuirea cornului şi laptelui cu o masă caldă. Deputata democrat-liberală Raluca Turcan, vicepreşedinte al PDL, a declarat astăzi, la Botoşani, că programul „Cornul şi laptele” a ajuns într-un impas şi că se impune îmbunătăţirea lui, în primul rând prin diversificarea alimenţaţiei în şcoală. 

 

„Sunt tot mai multe semnale că programul „Cornul şi laptele” a ajuns într-un impas. În mod evident, nu mai serveşte scopului pentru care a fost creat şi s-a ajuns la o risipă foarte mare. După peste 10 ani de funcţionare a acestui program, se impune o upgradare a lui. Există zone unde programul este un factor de împiedicare a abandonului şcolar, dar există şi zone în care se produce o risipă enormă. De aceea, PDL are ca alternativă „Masa caldă”, iar acest program poate deveni realitate doar în câţiva ani”, a anunţat Turcan.

Deputata PDL a adăugat că, într-o primă fază, se impune transformarea programului „Cornul şi laptele” într-un program de alimentaţie diversificată pentru copii în şcoli. „Dacă se va introduce acum această diversificare, în câţiva ani vom putea ajunge la programul „Masa caldă”. Datorită îmbunătăţirii infrastructurii şi respectării condiţiilor care sunt necesare pentru „Masa caldă”, se va putea ajunge ca acest program să poată servi într-adevăr copilul şi să nu întâmpine dificultăţi, astfel încât în câţiva ani să poate fi aplicat”, a precizat Raluca Turcan.

Aceasta este una din soluţiile pe care vicepreşedintele PDL pe domeniile educaţie, cultură, cercetare, culte şi minorităţi le va prezenta în fiecare judeţ din ţară şi pe care le va propune Ministerului Educaţiei Naţionale. Botoşaniul este al treilea judeţ vizitat de Raluca Turcan, programele PDL pe educaţie vizând diversificarea alimentaţiei în şcoli, programul after school, motivarea cadrelor didactice, învăţământul profesional şi evaluarea din nou la facultate.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)