Prima pagină » Pedelista Turcan la Botoşani: „Propunem crearea unui voucher pentru after school gratuit”

Pedelista Turcan la Botoşani: „Propunem crearea unui voucher pentru after school gratuit”

Deputata democrat-liberală Raluca Turcan, vicepreşedinte al PDL, a anunţat că partidul din care face parte propune crearea unui voucher pentru after school gratuit în învăţământul primar. Prezentă astăzi la Botoşani, pedelista a declarat că acest voucher va fi oferit de stat pentru elevii claselor I-IV. Ea a susţinut o conferinţă de presă alături de Cătălin Flutur, preşedintele PDL Botoşani şi Daniel Humelnicu, preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Botoşani.

„Una din trei familii întâmpină probleme legate de supravegherea copilului după orele de şcoală. Împreună cu colegii din PDL propunem soluţia de creare a unui voucher oferit de stat pentru copiii de până în clasa a IV-a din învăţământul de stat sau privat. Acest voucher are scop exclusiv educaţional, este netransferabil altor beneficiari şi şcolile sunt cele care vor deconta serviciul. Noi propunem crearea acestui voucher pentru after school gratuit până în clasa a IV-a”, a precizat Raluca Turcan. Ea a adăugat că este obligatoriu ca statul să găsească un program de învăţământ alternativ după orele de curs.
Raluca Turcan s-a aflat azi la Botoşani în cadrul unei serii de întâlniri în teritoriu cu membrii PDL, în cadrul cărora, ca partid de opoziţie, caută soluţii alternative la guvernare.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)