Prima pagină » Dărăbănean aruncat după gratii pentru contrabandă de 65.000 lei

Dărăbănean aruncat după gratii pentru contrabandă de 65.000 lei

Un tânăr din darabani este anchetat de procurori pentru contrabandă cu ţigări. Mihai Mircea, de 24 ani, din Darabani, este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani.

„S-a reţinut că, în ziua de 02.04.2013, împreună cu o altă persoană cunoscută, inculpatul a transportat cu un autoturism cantitatea totală de 152.200 ţigarete, marca RITM, de provenienţă Republica Moldova, fără a deţine documente legale, pe care le-a depozitat în curtea şi grădina a două imobile de pe raza unei localităţi din judeţul Botoşani, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat la peste 65.000 lei, nerecuperat”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.

Tânărul a fost reţinut la data de 2 aprilie şi arestat preventiv pe 3 aprilie, instanţa dispunând prelungirea arestării preventive pentru încă 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrunte principiul prezumţiei de nevinovăţie.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)