Știri locale Visit Botoșani

FOTO Încep Serile Eminesciene la Memorialul Ipotești, într-un decor de vis

Memorialul Ipotești este capitala folk-ului și blues-ului românesc.

Festivalul Național de Muzică „Seri Eminesciene” a debut astăzi cu vernisajul expoziției foto – „Seri melancolice eminesciene retrospectivă” și cu workshop-urile „Tinerii și poezia”, respectiv „Tinerii și muzica”. De la ora 17:00 va începe concursul de folk pentru copii și adolescenți, iar de la ora 19:30 va intra pe scenă Andrei Pițu, cu un recital de chitară clasică. De la ora 20:00 vor avea loc recitaluri de muzică folk – Mircea Vintilă, Trupa cu valoare adăugată (TVA) și Ana Maria Ivan & Alexandru Matei. „Ediția din acest an a Festivalului Național de Muzică «Seri Eminesciene» are o abordare nouă, un concept unic la nivel național, care o individualizează între manifestările de profil. Memorialul Ipotești a îmbrăcat haine de sărbătoare. Prin grija domnului administrator public al județului Botoșani, Cristian Nistor, și a echipei de la Memorial, au fost amenajate zone speciale de relaxare în livadă unde au fost aduși baloți de paie, pufuri și hamace”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Botoșănenii care vor participa la cele trei zile de festival, vor avea parte de mai multe surprize. „În acest an am pregătit o zonă de Street Food tradițional, iar în parteneriat cu Primăria Mihai Eminescu asigurăm o zonă de campare și locuri de parcare pentru cei prezenți la festival. Pe lângă muzica bună, la Ipotești vor avea loc vernisări de expoziții, workshop-uri de poezie, caricatură, desen și muzică, proiecții de film artistic și documentar pe un ecran gonflabil de 6 metri pătrați, precum și un velotur”, a declarat Cristian Nistor, administratorul public al județului Botoșani.

Sâmbătă și duminică seară, iubitorii de muzică bună vor avea parte de recitaluri de excepție. Sâmbătă, va fi seară de folk cu Ada Milea, Țapinarii, Cristi Dumitrașcu & Planul B, iar duminică de blues cu: Soul Serenade, Blue drops (Berti Barbera & Nicu Patoi) și Storytellers (Marcian Petrescu&Mihai Taco). Cele trei zile de festival vor fi prezentate de Cristi Dumitrașcu, realizatorul singurei emisiuni de folk de la Rock FM.

De asemenea, în cadrul Festivalului Național de Muzică „Seri Eminesciene” – organizat de Consiliul Județean Botoșani, prin Memorialul Ipotești, și GAL Valea Bașeului de Sus – pe parcursul celor trei zile, la Săveni vor avea loc vernisări de expoziții și proiecții de filme.

„În acest sfârșit de săptămână, îi așteptăm pe toți botoșănenii la Festivalul Național de Muzică „Seri Eminesciene”, la Ipotești, pentru că vor avea parte de trei seri de neuitat”, a conchis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.