Știri locale Visit Botoșani

Dan Negru va prezenta concertul lui Richard Clayderman la a doua ediție FIC

A doua ediție a Festivalului Instituțiilor de Cultură aduce la Botoșani nu doar nume de super-artiști la nivel internațional, ci și vedete de la nivel central.

Filarmonica ”George Enescu” Botoșani a anunțat că ziua de 18 august, a doua zi a FIC, va fi marcată atât de concertul lui Richard Clayderman, cât și prezența unui prezentator îndrăgit la nivel național.

Suntem bucuroşi sã-l avem Prezentator pentru cea de a 2- a ediție F.I.C. pe DAN NEGRU, pe data de 18 August 2023!

Îi mulțumim pentru faptul cã ne va onora cu prezența!, a transmis Filarmonica al cărui manager este marele artist Mirel Manea.

Din data de 17 august 2023, în Centrul Istoric va debuta cea de-a II-a ediție a Festivalului Instituțiilor de Cultură (FIC).

Evenimentul va aduce pe scenă acte culturale de calitate, din care cel mai așteptat moment va fi recitalul pianistului Richard Clayderman.

Pe data de 17 august, începând de la ora 19:00, Teatrul pentru Copii și Tineret Vasilache va prezenta spectacolul „Soacra cu trei nurori”, urmat de Teatrul Mihai Eminescu, ce va aduce în atenția audienței, începând cu ora 21:00, „Noaptea unui vis de vară”.

Ziua de 18 august va fi dedicată Filarmonicii de Stat George Enescu. Începând cu ora 19:00, tot în Centrul Istoric, BACCARA, grupurile vocale BRIO SONORES și DIMMAS, AMADEUS, soprana Operei Naționale din Iași – ANA MARIA DONOSE, tenorul EUSEBIU HUȚAN și tenorul Operei Naționale din Cluj – FLORIN ESTEFAN vor fi invitații orchestrei Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorilor ALEXANDRU ILIE și XENTI RUNCEANU.

Momentul cel mai așteptat al serii va fi recitalul invitatului special, RICHARD CLAYDERMAN!

Atmosfera va fi întreținută de THE SKY BALLET, SUPERCHILL (percuție), GIANCARLO PALENA (bandoneon) și OVIDIU LUP (pian).

Accesul publicului va începe de la ora 18:30.

În ultima zi a FIC, pe 19 august, de la ora 15:00, la Cinematograf Unirea, Teatrul „Mihai Eminescu” va oferi proiecția „Amintiri din copilărie”.