Știri locale Visit Botoșani

Fiecare botoșănean are ocazia să fie ambasador al județului său. Mai sunt trei zile în care puteți vota ”Tărâmul sfinților, Botoșani”

Județul Botoșani a fost înscris în cea mai importantă competiție a turismului intern, „Destinația Anului 2023”, la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”.

Prin acest demers, Consiliul Județean promovează moștenirea culturală, ecumenică și tradițiile locale, care, dacă ar fi cunoscute la adevărata valoare, ar atrage turiștii, iar Botoșaniul ar fi din ce în ce mai apreciat.

Cred că fiecare dintre noi putem contribui la prestigiul județului nostru și la promovarea acestuia. Pe lângă faptul că atunci când stăm de vorbă cu români din alte județe le putem stârni curiozitatea de a ne vizita județul, iată că acum avem posibilitatea să îl promovăm online, într-o competiție națională. Salut inițiativa președintelui Doina Federovici pentru că, prin înscrierea județului în competiția «Destinația Anului 2023», a pus bazele unui demers care va conduce la creșterea notorietății Botoșaniului”, a declarat deputatul Alexandra Huțu.

Turiștii au acum ocazia de a cunoaște „Tărâmul Sfinților, Botoșani”, de a descoperi biserici unice la nivel național, încărcate cu povești și legende frumoase, precum și mănăstiri în care au viețuit sfinți și mari duhovnici români. De altfel, Botoșaniul este singurul județ din țară care a dat ortodoxiei trei sfinți, iar alți trei duhovnici sunt în proces de canonizare și vor deveni sfinți în 2025.

Cineva trebuia să înceapă de undeva și felicit echipa Consiliului Județean pentru determinarea și curajul de a face primul pas important către recunoașterea Botoșaniului ca leagăn al culturii naționale și tărâm al sfinților. Traseele turistice ecumenice din Botoșani trebuie să fie cunoscute publicului din România, iar competiția «Destinația Anului 2023» ne dă posibilitatea să ne implicăm cu toții în acest demers. Mai avem la dispoziție trei zile în care noi, botoșănenii, ne putem vota județul în această competiție. Vă invit pe toți cei care nu ați votat până acum să o faceți”, a completat deputatul botoșănean.

Tărâmul Sfinților, Botoșani” poate fi votat la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție” prin accesarea link-ului https://www.destinatiaanului.ro/voteaza-destinatia-2023/.

ABC-CON International