Știri locale Visit Botoșani

FOTO Muzeul din Dorohoi, promovat de un ministru al României: ”Locuri care merită vizitate”



Muzeul de Științele Naturii din Dorohoi are parte de promovare de la cel mai înalt rang ministerial din România. Și nu este vorba despre ministrul Turismului ci de colegul acestuia de la Muncă, de botoșăneanul Marius Budăi.

Într-o postare pe contul său de Facebook, ministrul Marius Budăi i-a invitat pe români să viziteze Muzeul de Științele Naturii din Dorohoi, care funcționează într-o superbă clădire în stil baroc, construită în anul 1887 de către arhitecți italieni, după un proiect francez.

Locuri care merită vizitate din județul Botoșani! Muzeul de științe ale naturii, localitatea Dorohoi, județul Botoșani! Câteva imagini, pe restul vă rog să le descoperiți singuri la fața locului! Vizită plăcută!”, a postat ministrul botoșănean Marius Budăi.

Muzeul are bogate colecții de insecte, moluște, minerale, păsări etc.

Colecția entomologică a profesorului Ion Nemeș cuprinde aproximativ 250.000 de insecte autohtone (multe specii fiind noi pentru știință) și 4.500 de fluturi exotici obținuți prin schimb cu diverși colecționari din întreaga lume.

În cadrul muzeului este prezentată și expoziția de artă contemporană – sticlă-porțelan – ce cuprinde obiecte realizate în anul 1985, la Fabrica de sticlă din Dorohoi, sub egida unei tabere de creație.