Administrație Știri locale Visit Botoșani

S-a finalizat scanarea Centrului Istoric din Botoșani. Viceprimarul Buhăianu: ”Există o rețea de beciuri, poarta de intrare fiind Casa Ankele”




 

Autoritățile locale din Botoșani au scanat subteranul Centrului Istoric din municipiu folosind fonduri europene transfrontaliere.

Viceprimarul Bogdan Buhăianu a declarat că rezultatele finale au fost prezentate în cadrul Conferinței transfrontaliere din România privind conservarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului cultural și istoric.

”Direcția Județeană de Cultură Botoșani, în calitate de partener, a prezentat rezultatele obținute în urma activității de scanare a beciurilor din Centrul Istoric, executată cu aparatură performantă. Astfel, ni s-a confirmat tuturor faptul că în zonă există o rețea de beciuri, poarta de intrare fiind Casa Ankele”, a declarat viceprimarul Bogdan Buhăianu.

În cadrul conferinței a fost prezentat în premieră și un tur virtual al Centrului Istoric.



 


Obiectivele acestui proiect includ, printre altele, crearea și operaționalizarea a două noi produse turistice transfrontaliere sau promovarea moștenirii culturale.

Potrivit viceprimarului Bogdan Buhăianu, la Botoșani se va crea și dezvolta Muzeul Multimedia al Diversității Culturale Botoșani, aflat în ultima etapă de licitație, în timp ce partenerii din Ucraina vor înființa un muzeu dedicat armelor, într-o clădire de patrimoniu din orașul Ivano Frankivsk.

”Rezultatele acestui proiect sunt foarte importante întrucât ne dorim cu adevărat revitalizarea Centrului Istoric”, a completat viceprimarul Buhăianu.

 

Proiectul „Back to Our Common Roots/ Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, implementat în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, la care #PrimăriaMunicipiuluiBotoșani este lider de proiect.

Parteneri în cadrul proiectului mai sunt și Departamentul de Dezvoltare Economică, Ecologie și Eficiență Energetică din cadrul Consiliului Municipal Ivano Frankivsk (Ucraina), respectiv Centrul de Dezvoltare Municipală și Regională Ivano Frankivsk- Centru de Resurse.